ZGC olarak Mısır polisinin AA Kahire ofisine düzenlediği zorba baskını kınıyoruz

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, AA çalışanlarını göz altına alan Mısır polisinin barbarlığını şiddetle kınadı.
Mısır da gözaltına alınan Anadolu Ajansı çalışanlarının bir önce serbest bırakılması çağrısında bulunan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, şunları söyledi:

 

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC ) olarak basın özgürlüğüne yönelik bu girişimi kınıyor, gözaltına alınan ve hayatlarından endişe ettiğimiz AA Kahire ofisi çalışanlarının bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz"

Uluslararası hukuk normlarının hiçe sayılarak AA'nın Kahire ofisine baskın düzenleyen Mısır polisinin uygulamasının basın özgürlüğüne yönelik bir saldırı olduğunu belirtiyoruz.

Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkilerden bağımsız olarak bu uygulamanın kabul edilemeyeceğini ifade ediyoruz.

"Mısır polisinin yaptığı uygulama hukuki olmadığı gibi aynı zaman da basın özgürlüğüne bir saldırıdır. Olayın üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen gerek AA Genel Müdürlüğüne, gerekse de çalışanların ailelerine haber verilmemesi, dört AA çalışanının nereye götürüldüğünün bildirilmemesi, uluslararası hukuk normlarına da aykırıdır. İnsan hak ve özgürlüklerine yönelik bu çirkin girişime bir an önce son verilmeli, AA'nın Kahire ofisinde çalışanların bir an önce özgürlüklerine kavuşması sağlanmalıdır. ZGC olarak basın özgürlüğüne yönelik bu girişimi kınıyor, gözaltına alınan ve hayatlarından endişe ettiğimiz AA Kahire ofisi çalışanlarının bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz."


(Haber-Ercan Demir)

 

Editör: Haber Merkezi