Zincir marketlere getirilen kısıtlama ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun; incir marketten hafta sonu kapalı kalması gerektiğini ifade etti.
6585 sayılı ya sen içerisinde marketlete yenilik kısıtlamaların olması için de bakanlıklarla görüşme halinde olduklarını ifade eden ve ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun şunları söyledi:
“ Bizim sürekli kısıtlama getirilmesi yönünde bir talebimiz vardı, sadece Pandemi sürecinde değil Pandemi süreciden sonra da devam etmesi noktasında talebimiz var. Zincir marketler gıda ile ilgili satışları yapabilirler ve bizim için hiçbir sıkıntı yok. Ancak;ayakkabı, mobilya, beyaz eşya, gibi bir çok alanda satış yapmalarına gerek yok. Bu eşyaları satan meslek gruplarımız var. Bu konu ile ilgili marketler yasasında taslak değişikliği talebimiz var devamlı olması konusunda. Zincir marketlerin hafta sonunda pazar günleri tamamen kapatılması küçük esnafın bir nebze de olsa nefes almasına yaradı.
Fransa’da 15-20 yıl önce market zincirleri Cumartesi günleri öğleden sonra kapanıyor pazar günü de dahil bir buçuk gün kapalı kalıyor. Bu uygulama ile küçük esnaf mağdur olmamış oluyor. Avrupa’daki zincir marketler sabah dokuz ile akşam yedi arasında hizmet veriyor.
Bizde Market zincirler yasasının çıkacağından ümitliyiz. Bakanlıklarla ilgili görüşme halindeyiz. Ticaret bakanlığı, maliye bakanlığı, Sanayi ve içişleri bakanlığı ile görüşme halindeyiz. 6586 yasanın içerisinde tadilat değişikliği istiyoruz."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi