YÖRESEL ÜRÜN ÜRETİCİLERİ İLE ZİNCİR MARKET YÖNETİCİLERİ ZONGULDAK TİCARET VE SANAYİ ODASI EV SAHİPLİĞİNDE BULUŞTU.
Zonguldak’ta üretilen yöresel ürünlerin Zincir Marketlerde daha fazla yer almasına yönelik olarak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının yapmış olduğu çalışmalar kapsamında üretici firmalar ile Zincir Market yöneticileri Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde buluştular.
Toplantı da yöresel ürün üreticileri ürünlerini tanıtırken, Zincir Market yöneticileri de yöresel ürünlerin zincir marketlerde yer alması için gerekli olan prosedürü anlattı.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “ Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında ki kanuna göre hızlı tüketim mallarının satışının yapıldı büyük mağaza ve zincir mağazaları satış alanlarının en az % 1 ‘nin mağazanın bulunduğu ilde üretilmesi kaydıyla hızlı tüketim malı niteliği taşıyan yöresel ürünlerin satışına ayrılması gerekiyor.
Bugün yapılan toplantıda da yöresel ürün üreten girişimcilerimiz ürünlerini tanıtma fırsatı bulurken, Zincir market yöneticileri de bu ürünlerden haberdar olma fırsatı buldu. Toplantımız çok faydalı oldu. Üyelerimizin daha fazla zincir marketlerde yer alması hususun da görüş birliğine vardık ” dedi.

Editör: Haber Merkezi