Zonguldak Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Şerafettin Albayrak, " Ziraat Odaları olarak çiftçilerimizin ekiminden hasadına tarımsal üretimin her aşamasında  yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Pandemi de tarımın önemini ortaya çıktığını belirtn Şerafettin Albayrak,"ÇKS belgesi için,Tarım, hayvancılık faaliyeti için ,Tarım İl/ilçe Müdürlüklerinden veya Ziraat Odası Başkanlığımızdan  kayıtlı olduğunuzu gösterir belgenin bulunması halinde tarımsal faaliyetleri sürdürmektedirler" dedi.
Tarımın devam etmez ise ekonomik açından sıkıntılar yaşanabileceği uyarısında bulunan Zonguldak Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Şerafettin Albayrak, şunları kaydetti:

"Covid-19 salgını Mart 2020 ayı başından itibaren Türkiye’yi de etkisi altına almış, birçok iş kolunda üretimin durmasına ve yavaşlamasına yol açmıştır .Korona virüsün yarattığı salgın bütün dünya ülkelerini etkilemiş ve hemen hemen herkesin hayatının bir şekilde kısıtlanmasına, yavaşlamasına neden olmuştur.  Ancak öte yandan hayatın zorunlu ihtiyaçlarını, ihtiyaç duyulan hizmetleri karşılamak, ekonomik faaliyetlere devam etmek amacıyla toplumun önemli bir kesiminin ise evinde kalması mümkün olamamıştır. Bu kesimlerin biri de tarımsal faaliyetleri gerçekleştiren çiftçilerdir. Tarımsal faaliyetlerle meşgul olanlar için bir takım şartlara bağlı olarak tarım faaliyetlerinin sürmesine izin veriliyor. Çünkü tarım devam etmez ise ekonomik açından sıkıntılar yaşanabilir. ÇKS belgesi için ,Tarım,hayvancılık faaliyeti için ,Tarım İl/ilçe Müdürlüklerinden veya Ziraat Odası Başkanlığımızdan  kayıtlı olduğunuzu gösterir belgenin bulunması halinde tarımsal faaliyetleri sürdürmektedirler.İl ve ilçeler arasında çiftçi belgesi olan üreticilerimizin geçişlerinde emniyet güçlerimizle hiçbir sorun yaşamamaktadırlar.  Çiftçilik, üretim, tarımsal faaliyet; ülkemiz ve ilimiz için çok kıymetli bir sektördür. Ziraat Odaları olarak Geçmişte olduğu gibi bugün de çiftçilerimiz bağında, bahçesinde ve tarlasında yağmur çamur demeden emekleriyle sofralarımızı bereketlendirmeye devam ediyor. Ekimden hasada kadar tarımsal üretimin her aşamasında  çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimizin Gübre Mazot ve fındık desteklerinden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için İl /ilçe Müdürlüklerinden  dosyalarını alarak Ziraat Odası Başkanlığımıza çiftçi belgesini almaları için mutlaka gelmeleri gerekiyor. TMO 2020 Mahsülü Fındık Alımı Taban Fiyatın  yüzde 50 sağlam iç esasına göre Levant kalite 22 Lira,Giresun kalite 22, 50 Lira olarak belirlenmiş olup Fındık üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi