ZKÜ Vakfı, ZBEÜ Geomatik Bölümü'nü tercih eden  ve yerleşen ilk  3 öğrenciye 4 yıl boyunca burs verecek 

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi  Vakfı Başkanı Mustafa Yıldız, vakıf çalışmalar hakkında bilgi verdi.Memurlar Lokali'nde düzenlenen basın toplantısına Zonguldak Karaelmas Üniversitesi  Vakfı Başkanı Mustafa Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri Hakan Kurtoğlu ve Mehmet Çebi, ile Dr. Öğretim üyesi Sefer Görmüş katıldı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfı Başkanı Mustafa Yıldız, ZBEÜ Geomatik Bölümü öğretim görevlileri ve mezunlar tarafından toplanan 72 bin lira ile ZBEÜ geometrik bölümünü tercih eden ve yerleşen ilk 3 öğrenciye 4 yıl boyunca 8 aylık burs verileceği müjdesini verdi. Ayrıca vakıf olarak yurt yapmayı planladıklarını belirten Mustafa Yıldız, diğer yandan kendilerine hep destekleyen eski TBMM Başkanı Köksal Toptan'a teşekkür ettiğini ifade ederek şunları söyledi:
ZONGULDAK ÜNİVERSİTENİN FARKINDA DEĞİL MAALESEF...

Amacımız  üniversitemizin gelişimine destek vermek için çok önemli projeyi size sunmak istiyoruz.  Bu proje Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin kendi öz değerlerinden biriktirdikleri 72 bin lira parayı 2020-2021 eğitim öğretim yılında itibaren Zonguldak Üniversitesi Geomatik Mühendisliği bölümü kazanan ve yerleşen ilk 3 öğrenciye 4 yıl karşılıksız 8 ay süreyle burs vermeyi planlıyoruz . Bu konuyla ilgili Rektör bey ile görüştük çok olumlu karşıladıklarını ve teşekkür etti. 
ANKARA'DA KÖKSAL TOPTAN VE YÜKSEL KOCAMAN İLE GÖRÜŞTÜK  
İkinci aşamada projeye çok ciddi bakıyoruz, görüşmelerimiz oldu. Köksal Toptan Başkanımızla da görüşmelerimiz oldu. 
Zonguldak vakfı olarak bir yurt yapmayı  inşallah gerçekleştiririz bunun hayaliyle yaşıyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha sık bir şekilde bu işi yapmayı planlıyoruz.Ankara'da Yüksel Kocaman Beyle ile görüştük. Bizleri karşıladılar. Desteklerini istedik.Ayrıca Erdemir'i de ziyaret ettik.
7 ayda 85 üye yaptıklarını belirten Mustafa Yıldız,  hayırseverlere veya duyarlı kişilere vakfa üye olması ve katkı vermesi çağrısında bulundu 
KUTOĞLU:ZBEÜ GEOMETRİ BÖLÜMÜ TÜRKİYE'NİN EN İYİ BÖLÜMÜ
ZKÜ Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kutoğlu'da burs verecek öğrencileri kendisinin değil üniversitenin belirleyeceğini ifade etti.
Vakıf olarak üniversiteye katkı sunmak istediklerini belirten Hakan Kutoğlu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik bölümünün Türkiye'nin en modern ve en iyi bölümü olduğunu ifade etti.

72 BİN LİRA HESABA YATIRILDI
ZBEÜ Geomatik Bölümü Öğretim Üyesi Sefer Görmüş, 52 bin 800 , Hakan Kutoğlu 20 bin lira parayı vakıf hesabına havale etti.
ZBEÜ Geomatik Bölümü öğretim görevlileri ve mezunlar tarafından toplanan 72 bin lira hesaba yatırıldı. Bu parayla ZBEÜ geometrik bölümünü tercih eden ve yerleşen ilk 3 öğrenciye 4 yıl boyunca 8 aylık burs verilecek.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi