Mesleki eğitim ile reel sektörü, birbirine entegre edecek bir proje olan ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ‘’Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’’ kapsamında Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Protokol Yürütme Kurulu Eylül ayı toplantısı Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un da katılımları ile yapıldı.

Toplantıya, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve Protokol Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Faruk Yıldız, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi ve Protokol Yürütme Kurulu Üyesi Halil Vecdi Ilgın, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Yasin Türkoğlu ve Hamza Eryiğit ile Okul Müdürü Muhammet Yıldız katıldı.

Toplantıda, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2020-2021 eğitim öğretim döneminde yerleşen öğrencilerin programlar bazında dağılımı, programların doluluk durumu, dereceye giren öğrencilere Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından burs verilmesi, okulun bakım onarımı için yapılmakta olan çalışmaların durumu ile ‘Erasmus Akreditasyon Çağrısı’na proje yazılması knuları görüşüldü.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Metin Demir, 2019 yılında Ülkemizde, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için okullarda eğitimi verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi, beceri ve yabancı dil yeterliliklerinin arttırılması amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamına İlimizde  Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alınmış olup, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile ilişkilendirilmiştir.

 Okulumuzun fiziki durumunun iyileştirilmesi, mesleki eğitim yapılan alanların, dersliklerin, atölyelerin, laboratuvarların modernize edilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Okulumuz yönetimi ile birlikte çalışarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızdan ‘‘Endüstri Meslek++’’ isimli projemizle 2020 yılı sanayi ve çevre altyapı mali destek programı kapsamında, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Robot Sistemleri, Mekatronik, IoT Nesnelerin İnterneti tabanlı Atölyeleri  oluşturmak için 1.325.159,42 TL destek aldık. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmekte.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından çağrıya çıkılan ‘‘Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu’’ isimli çağrıya başvuru için çalışma başlattık. Buradan da okulumuza hibe desteği almayı planlıyoruz.

Okulumuzun genel onarımı için keşif yapılmakta olup bitmek üzeredir. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığımızdan destek talep edeceğiz. Okulumuzun İyileştirilmesi için yaptığımız çalışmalarda Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Prof.Dr. Mahmut Özer ve Mesleki Eğitim Genel Müdürümüz Prof.Dr. Kemal Varın Numanoğlu’nun her zaman desteğini gördük. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. 

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı öğrencilerimize burs vereceğiz. Bu yıl burslu öğrenci sayımızı artırdık. Puanla öğrenci alan bölümlerimizden dokuzuncu, onuncu ve onbirinci sınıfta olan ilk beşte yerleşen öğrencilerimize burs veriyoruz. 

Geçen yıl  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin katkıları ile verdiğimiz eğitim yardımını Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz için kullandık. Öğrencilerimize hem öğrencilik dönemlerinde hem de mezuniyet sonrasında mesleklerini icra ederken kullanabilecekleri hediyeler verdik. Bilişim Teknolojileri ve Elektrik - Elektronik Teknolojisi alanlarında öğrenim gören öğrencilerimiz için ‘‘Arduino Set’’,  Metal Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Metalurji Teknolojisi, alanlarında öğrenim gören öğrencilerimiz için ise ‘‘Lazerli Su Terazili Şerit Metre’’ hediye ettik. Bu yıl da eğitim yardımlarımızı Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mensubu öğrencilerimiz için kullanacağız. Dedi

Editör: Haber Merkezi