Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB ETÜ Üniversitesi arasında imzalanan ‘’Mesleki Eğitim ve İşbirliği Protokolü’’ kapsamında proje okulu olarak belirlenen ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) ile ilişkilendirilen, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nin ayrıcalıklarının ve avantajlarının tercih yapacak öğrenciler ile velilerine anlatılması ve bu konudaki farkındalıklarının artırılması amacıyla webinar ortamında video konferans yöntemi ile toplantı yapıldı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’in İl dışında görevli olması nedeniyle katılamadığı toplantıya ZTSO PYK üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ZMTAL Okul Yöneticileri ve öğretmenleri ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantının moderatörlüğünü ZMTAL Müdür Yardımcısı Engin Emiroğlu yaptı. ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolünün Tanıtımını yaparak ZTSO tarafından Okula ve öğrencilere sağlanan destekleri anlattı. ZMTAL Okul Müdürü Muhammet Yıldız Okul hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, Müdür Yardımcısı Fuat Çetin okul tercihlerinin nasıl yapılacağını, Müdür Yardımcısı Yetiş Köroğlu işletmelerde beceri eğitimini, Müdür Yardımcısı Mustafa Kavak döner sermaye çalışmalarını, Müdür Yardımcısı Engin Emiroğlu Okul tarafından geliştirilen projeleri, katılım sağlanan etkinlikleri ve yarışmaları, Müdür Yardımcısı Mustafa Kavak ve Bilişim Teknolojileri Birim Şefi Bahattin Doğan yurt dışı projeleri, Beden Eğitimi Öğretmeni Nahit Zülfikar Okuldaki sosyal, sportif ve kültürel faaliyetleri, anlattılar. Rehber Öğretmen İsmail Güşlü ise mesleki eğitimin önemini ve neden mesleki eğitim seçilmesi gerektiğini anlattı.

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2001 Yılı elektronik bölümü mezunu Yılmaz Özdemir’in Okulda aldığı eğitimin kendisine sağlamış olduğu katkıları katılımcılara anlatmasının ardından, öğrencilerin sorularının cevaplanması ile toplantı sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi