Zonguldaklılar Derneği’nden Zonguldaklılara İftar verdi. 

Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği tarafından TTK Memurlar Lokali'nde iftar yemeği verdi.

İftar yemeğine; Vali Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Tutanlı, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, siyasi parti temsilcileri, mevcut Milletvekilleri,  Milletvekili adayları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri Şehit aileleri ve Gazi aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

NECATİ BAŞAR: EĞİTİME AĞIRLIK VERDİK

Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği başkanı Necati Başar yaptığı konuşmada, “Allah’ımıza hamdolsun ki salonumuza doldurduk. Sayın Valimiz ve emniyet müdürümüze gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Zonguldak ilimiz bir mozaik şehridir. Zonguldak ilimiz göç alan bir şehrimizdir. Çok güzel bir karma olmuştur. Derneğimiz 1993 yılında kurulmuştur. Kalkınma ile ilgili bir takım projelerimiz ve çalışmalarımız oluyor. Yardımlaşma konusunda daha çok eğitime ağırlık verdik. Çalışmalarımız devam edecektir. Herkese katılımından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

GURBET ALTAY: ZONGULDAKLILAR HER YERDE

Zonguldak ili Federasyonu başkanı Gurbet Altay’da konuşmasında, “Sayın Valimize destekleriyle Halil İbrahim Sofrası’nda kardeşlerimizle oturuyoruz. Herkese katılanlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün dünya bir olsa düşman olsa da iman bizden yanadır. İstanbul’a yolunuz düştüğünde Zonguldak çadırına ve stantlarına uğramadan geçmeyin çünkü Zonguldaklılar her yerdedir.” Dedi.

VALİ ÇINAR: İSTANBUL’DAKİ KARDEŞLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATIACAĞIZ

Son o.arak Vali Ahmet Çınar’a da bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı;

“Cenabı Allah tutmuş olduğumuz oruçları ve ibadetleri kabul etsin. Bu sofrayı biz de burada buluşturmayı sağlayan tüm emeği geçen arkadaşlara minnettarlığımı arz ediyorum. Ramazan ayı insanın kendisine gelmesinin gerektiği insanlığı ve kulluğun hatırlanması gerektiği bir aydır. Bu ay küsmemenin bir başkanın ayıdır. Bu ay küfür etmemeli güzel sözler söylemenin ayıdır. Gelin kardeş olalım işi kolay kılalım sevelim sevilelim. Mevlana diyor ki, ‘bin kere hacca gitseniz de bir tek günde giremiyorsanız bunun bir anlamı yoktur.’ Her birimize bu konuda sorumluluklar düşüyor. Diyarbakır’daki ve Bitlis’te ki kalkınma ve yardımlaşma derneği başkanlarına da teşekkür ediyorum. Çok güzel konuştular. Barışla, hoşgörüyle, insanlıkla bir kutu gibi mi konulması gerekirken maalesef Kanlacı haleti, kirli, pislikle anılır hale geldik. Bütün dünya bizi top yükün saldırmış durumdadır. Emperyalistler bizi birbirimize düşürmemelidir. Cenabı Allah müminler kardeştir diyor. Bunun ötesinde daha doğru olan ne vardır. İstanbul’da kardeşlik günü yapılacaktır. Biz de İstanbul’da bu etkinliğe katılacağız. Nice Ramazanlarda milletçe ümmetçe buluşmak dileğiyle teşekkür ediyorum.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi