“Zonguldak’ın 500 Milyon Yıllık Serüveni Sergisi” açıldı.

Doç.Dr. Yeşim Büyekmeriç ile Turizmci Engin Zaman tarafından açılan sergide, Zonguldak’a ait fosiller ile Zonguldak’ın jeolojik tarihini içeren haritalar yer alıyor.Sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Sergiye gelen vatandaşlara Doç. Dr. Yeşim Büyükmeriç, sergi hakkında bilgi verdi.

Doç.Dr. Yeşim Büyükmeriç yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ın 500 milyon yılık jeolojik geçmişini anlatmak için bu sergiyi açtık. Sergimizin amacı öncelikle doğa tarihine, jeolojiye dikkat çekmek ve ulusal bir farkındalık yaratmaktır. Hesaplaramıza göre 400 milyon yıl önce büyük bir deniz vardı. Okyanus vardı burada. Ve Zonguldak bu denizin içerisindeydi o zaman. Bunu da fosillerden ve yatağımız araştırmalardan anlıyoruz. Bu döneme ait mercan fosilleri var ve bunlar fosillerin atasıdır. Sergimizde sadece Zonguldak’ta bulunmuş fosiller yer alıyor.” dedi

Sergiyi açan Turizmci Engin Zaman’da, “Bugüne kadar bu tür çalışmaları hep akademik çevreler yapardı. Bizde bunları halka indirmek istedik. Bilimi toplumla buluşturmak istedik. Burada mümkün olduğunca jeolojik evreleri sadeleştirerek Zonguldak’ın hangi evrelerden geçerek bu hale geldiğini halka anlatmak istiyoruz.” Dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi