Zonguldak Barosu kuruluşunun 80.yıldönümünü düzenlediğini baloyla kutladı.

Zonguldak Barosu’nun kuruluşunun 80 yıldönümü kapsamında balo düzenlendi.
Dedeman Otel'de düzenlenen yemeğe 16 Karadeniz Barolar Birliği toplantısı nedeniyle Zonguldak'ta bulunan Karadeniz Bölgesi'nin Baro Başkanları ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili Avukat Ünal Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve davetliler katıldı.
Yenilen yemeğin ardından Zonguldak Baro Başkanı Avukat Özel Eroğlu açılış konuşması yaparak konutların “Hoş geldin” dedi.
Başkan Eroğlu konuşmasında 80. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu içerisinde olduklarını belirtti.

Ardından söz alan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof.Dr. Metin Feyzioğlu'da yaptığı konuşmada Adalet Bakanına övgü dolu sözler söyledi.
Metin Feyzioğlu şu anki adalet bakanının avukatlık mesleğinden gelme olduğu için avukatların sorunlarını yakından bildiğini ve kısa süre öncede Türkiye’nin en geniş kapsamlı yargı zirvesini düzenlendiğini belirterek Adalet bakanına teşekkür etti. Feyzioğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Zonguldak’ta olmak yine çok güzel. Sık geldiğimiz bir şehir. Sizlerle  birlikte olmak çok güzel, dostları görmek çok çok güzel, büyüklerimizi görmek çok güzel ve Zonguldak ekeğin başkentidir. Bunu iliklerimize kadar hissetmek lazım. Türkiye Barolar Birliği’nin duruşu herkes bilir ki millidir. Türkiye Barolar Birliği yöneticileri milliyetçidir. Milli ve milliyetçi demek bizim için her türlü ayrımcılığa hayır deyip her şeyin üzerinde Türk vatanına ve Türk milletini görmektir. Türk vatanı ve Türk milleti deyince işte bu milletin hakkını küresel güçlere karşı, halkı sömürmek isteyenlere karşı korumaktır. Ben milli ve milliyetçiyim  diyen herkesin başlıca görevi emeğin hakkını korumak olmalıdır. Bu itibarla Zonguldak Barosu’nun daima yemeğin yanında olması bizim için bir gurur vesilesidir. Bugün Karadeniz Bölgesi'ndeki balo başkanlarımızla çok yaralı ve güzel bir toplantı yaptık. Türkiye'de güzel şeyler oluyor. Sayın Adalet Bakanımız çok uzun zamandır Adalet işlerinin başına gelmiş ve fiilen avukatlığın ne demek olduğunu elinde çantasıyla adliye koridorlarında ekmeğini avukatlıktan kazanarak gelen bir isim. Bu biz avukatlar için ama sadece biz avukatlar için değil aynı zamanda avukatların hizmet ettiği vatandaşlarımız için de bir şanstır. Bir doğruya doğru yanlışa yanlış deriz ve hiç kimseden de çekinmeyeceğimizi herkes bilir. Doğruyu görüyor ve destekliyoruz. Sayın bakanımız da Adalet bakanlığının yüksek bürokrasisi ile ve hukukçu milletvekillerimize tarihimizin en iyi ilişkisini kuruluş durumdayız. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Adalet bakanlığının davetiyle bir yargı zirvesi toplandı. Anayasa mahkemesi başkanı, Yargıtay başkanı, Danıştay Başkanı, Yargıtay başsavcılığı, avukatları temsil eden ben ve Türkiye genelinden çok sayıda baro başkanları ve YÖK başkanımız toplantıda hazır bulundu. Ayrıca hukuk fakültelerin bazı mekanları da bazı illerimizin cumhuriyet savcıları ve komisyon başkanları bu kapsamda toplandı Türkiye'de ilk kez gerçekleştiriliyor son derece önemlidir. Türkiye’de güzel gelişmeler olacak”  dedi.
DEVLET YETERLİLİK SINAVI GELMELİ
Türkiye’de şu anki avukat sayısının 80 bin olduğun ancak 5 yıl sora ise bu sayını 200 bine çıkacağını belirten Türkiye barolar birliği başkanı  Metin Feyzioğlu, bunu önlemenin tek yolunu devlet yeterlilik sınavının olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından ise Zonguldak Barosu Başkanı Avukat Özer Eroğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile baro başkanlarına plaket takdim etti.

Baro başkanları da Zonguldak baro başkanına karşı olarak plaket ve hediye takdim ettiler.
Gecede Ayrıca 80 yıl pastası kesildi.

HABER : ERCAN DEMİR

Editör: Haber Merkezi