Zonguldak Barosu tarafından adlı yılın açılma sebebi ile kokteyl düzenlendi Deniz Kulübü düzenlenen kokteyle Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir Baro Başkanı Avukat Özer Eroğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Avukat katıldı.
Baro Başkanı Özer Eroğlu yaptığı konuşmada, “Öncelikle gecemize kattan Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir'e teşekkür ediyorum. Zaten gecemizin amacı mesleğinden arınıp böyle bir vesileyle en azından bir arada olup kent yöneticilerinin hepsinin hoş bir gece geçirip kaynaşmasıdır.Geleneksel olmuş bir hadisedir. Bu amaçla yapılmıştır. Katılım gayet iyi ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
HERKESE ADİL BİR ADLİ YIL DİLİYORUM...
Konuşmasını devamında Zonguldak Baro Başkanı Av. Özel Eroğlu, herkese adil bir adli yıl dilediğini belirterek şunları kaydetti:
“Herkese adil bir adli yıl diliyorum. Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir adlı yıl diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da hukukun üstünlüğünü özellikle yayınladığı mesajda vurguladı. Bağımsız yargıya güçlendirmenin yolu savunmayı güçlendirmektir, lyakatı güçlendirmektir. Bunlar yapılmadığı sürece bağımsız yargı güçlenemez. Meydandaki konuşmamda şunu ifade etmiştim dedim ki biz aynı dili konuşuyoruz ama Mevlana'nın bir sözü vardır Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır. Duyguları paylaşmamız lazım. Sayın Muharrem Akdemir Başkan'ım hiçbir zaman hiçbir gittiğimizde bizi yalnız bırakmadı ve o da bizim başımızın tacıdır. Bunlar çok önemli şeylerdir. Yargıç olmak için, avukat olmak için sadece kanunları bilmek gerekmiyor, ayrıca toplumun geçmişini bilmek gerekiyor, geleceği hakkında yorum yapabilir ye, insanları gayet iyi tanımayı gerektiriyor. Bunlar olmazsa olmazlarımızdır”

TAŞKÖMÜRÜ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULMASININ BİR NEDENİDİR...
Türkiye Cumhuriyeti’ni kurulmasında Zonguldak Taşkömürü'nün bir neden olduğuna dikat çeken Baro Başkanı Özel Eroğlu, “Ben zaten Baro başkanlığına niye aday oldum çok özel bir durum Ereğli'den geldiğimde Zonguldak Baro başkan oldum ben. Zonguldak’lılardan daha fazla Zonguldaklıyım ben. Ben Çelikel mezunuyum ve yurtta kaldım. Hayatım boyunca Avukatlık yaptım. Burada da defalarca etkinliklerimiz oldu. Bu Zonguldak sıkıntısını hep beraber çekiyoruz. Yazık günah ben bunları televizyon programı da anlattım. Belki Zonguldak Kömürü Türkiye Cumhuriyeti'nin var olmasının bir nedenidir ve bunun nedeni Fransız İhtilali olmuş arkasından ne olmuş sanayi devrimi olmuş 1848’de ve elde kömürden başka bir şey yok. Ve kömürle bu zamana kadar gelindi. Taşkömürü olmasaydı belki Cumhuriyet'te olmayacaktı. Zonguldak ülke ekonomisine can verdi, kan verdi” şeklinde konuştu.

ZONGULDAK’I KİMSE GÖRMEZDEN GELEMEZ...
Zonguldak’ı kimsenin görmezden gelemeyeceğini belirten baro Başkanı Eroğlu, “Zonguldak’ı kimse görmezden gelemez. Zonguldak’ı görmezden gelmeyecekler. Gereken neyse bu memleket için yapılmalı. Şimdi şöyle söyleyeyim 621 bin olan nüfusumuz 595 bine düşmüş. 2002'den bu yana Zonguldak nüfusu 800 bin olması lazımdı. Buna göre hesap etmemiz lazım. Burada herkesin elini taşın altına koyması lazım. Ben Gönlümü koydum. Mükemmeli yakalamak arzusuyla hepimiz buradayız. Umuyorum yaptıklarımızla iyi netice bir yere varacağını zannediyoruz” şeklinde konuştu.


ZONGULDAK BAROSU AKSARAY İŞHANI’NA TAŞINACAK...
Ayrıca Zonguldak Barosu olarak Valililik binasını hemen karşısında bulunan ve kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldıktan sora yeniden yapılacak olan Aksaray İşhanı’na taşınacaklarını ve 2.5 kat için sözleşme imzalayarak Zonguldak barosu olarak yeni hizmet binasına taşınacakları müjdesini veren Baro Başkanı Av. Özel Eroğlu, “Türkiye Barolar Birliği'ne en az 15 kere gittim Zonguldak barosu hizmet binası için ve Barolar Birliği de hazır ancak Zonguldak’ın coğrafi yapısı çok uygun değil. Tabii Başka kendisine 1 sezon olmaz şimdi Ticaret Odası'nın iki katlı düşündük orada Aksaray yıkılma gündeme geldi. Aksaray İşhanı’nın 2.5 katını İnşallah bu ay yıkım başlayacak. Başkanım haberdar hazır bu konuda ve ondan sonra 2.5 katı sözleşmesini yapacağız bunu da burada müjdesini vereceğiz. Türkiye hizmet binası olmayan 10-12 barodan bir tanesi Zonguldak ve İnşallah binamıza da kavuşacağız.” dedi.

AKDEMİR, ADLİ YILIN AÇILIŞINI KUTLUYORUM...
Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir’de konuşmasında, şunları söyledi:
“Adli yıl açılışını gerçekten kutluyorum. Adli yıl açılışı önemli bir konudur çünkü Hukukun üstünlüğü olan bir ülkede yaşıyoruz. Özellikle Avukat arkadaşlarımız ben bu mesleği bütünleştirici Bir rol taşıyorlar kendi üzerlerinde. Hukuk herkese lazım. Hukukun üstünlüğü her yerde olmalı. Her ne olursa olsun hangi şartta olursa olsun çok değerli Avukat arkadaşlarından Zonguldak'ta gerçekten en güzel şekilde en iyi şekilde özellikle hakim ve savcılarla birlikte dostça kardeşçe almış oldukları görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Bu anlamda adli yılın açılışını kutluyorum. Genç arkadaşlarımız avukatlarımız ağabeyleri başlarında olmak üzere beraberler. Hepsini yürekten kutluyorum”.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi