Zonguldak Basın Sitesinin mutlu sona yaklaşmasına ramak kaldı...

Zonguldak'lı gazetecileri konut sahibi yapma projesinde sona yaklaşıldı.

       Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık TOKİ yetkilileri ile yapılan son görüşmede, Zonguldak, Terakki Mahallesi’ndeki iki parsel alan üzerinde toplam 9 bin metrekare, toplu konut projesinin kabul olduğunu aktardı.

     Yaklaşık altı yıldır devam eden çalışmalar sonucu gazetecileri konut sahibi yapma projesinde çok yoğun uğraştık. Başta Sayın Vali'miz Ahmet Çınar, olmak üzere, eski Meclis Başkanı'mız Köksal Toptan, Zonguldak Milletvekillerimiz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, BİK Zonguldak Şube Müdürlüğü  Defterdar, Çevre Şehircilik, Milli Emlak ve İmar Müdürlüğü olmak üzere tüm emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi Akbıyık gazetemizin genel yayın yönetmeni Süleyman Şen’e önemli açıklamalarda bulundu...

Akbıyık sözlerine şöyle devam etti:

       Zonguldak basın sitesi projemizi biz 2012’in ağustos ayı mübarek ramazan günü iftardaki bütün meslektaşlarımızla paylaşmıştık. Zonguldak’taki gazeteci arkadaşlarımızın ev ve konuk sahibi olmasını cani gönülden istemiştik. Şuanda 6 yılı doldurduk diyebiliriz çok mesafeler aldık. Büyük bir ekip çalışmasıydı. O dönemde Milletvekilimiz Köksal Toptan meclis başkanımız bize sağ olsun Ankara’da yardımcı oldu. TOKİ başkanı ve yardımcılarıyla görüştürdü ,başvurularımızı yaptırmamızı sağladı. Bu konuda o dönemin Valisi Erol Ayyıldız hemen bizim dilekçemizi aldı ve TOKİ basın sitemizin direk başlangıcı oldu. Daha sonra Ankara’da bu süreci takip ettik plan ve projelerimiz yapıldı .TOKİ’nin kendi yerine biz talip olduk.  TOKİ’deki yetkililerin bile unuttuğu bir araziyi tozlu raflardan aldık hayata geçirdik. Maalesef 17-25 Aralık ayında yaşanan ve ülkemize kaos amacı ile kurulan tezgah, Türkiye’de olumsuz bir süreç yaşatmıştı. En çokta o dönem Çevre Şehircilik Bakanlığı'nı ve  o bakanlığa bağlı kurumları etkilemişti.

      O dönem bizimde projemiz bu olumsuz yaşanan durumlardan etkilendi. O sıralar projeler tamamen durdu ve  tekrar başa dönüldü. Yeniden Sayın Vali'miz Ali Kaban tekrar bizler için girişimlerde bulundu. TOKİ'de de yeni yapılanma olmuştu İstanbul merkez Halkalı  yönetim merkezi hayata geçmişti. Biz Ankara’daydık, sonra İstanbul’a  bağlandık.  Bu süreçte Ali Kaban Vali'min de destekleriyle TOKİ projemiz yeniden başlangıç yaptı. Çünkü biz imar durumuna kadar, zemin etütleri dahil tüm altyapı çalışmalarını  hazırlamıştık. Zonguldak Belediye Başkanı'mız Muharrem Akdemir’e teşekkür ediyorum. Fen İşleri Müdürü'ne, İmar Müdürü'ne, Zonguldak Valiliği İl Çevre  ve Şehircilik Müdürü'müz, o dönem Hasan Öztürk’ e,  bizlere çok yardımcı oldu,  hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bütün daire müdürlerimizden katkı aldık, vekillerimizden aldık. Siyasilerimiz den aldık. Zonguldak basınına hepsi sahip çıktılar. Bizde cemiyet olarak görevimizi yaptık. 

BİZE ÖZEL SOSYAL DONATILARIMIZIN OLDUĞU BİR YAŞAM ALANI OLACAK...

      Türkiye’de de örnek bir proje oldu böyle bir projeyi hayata geçiren cemiyet sayısı, en fazla 5 bile olmamıştır, ama bizim özel bir durumumuz var, kendimize ait bir site, hatta bize Üzülmez konutlarından 100 daire verdiler, kabul etmedik. Bize ait olan bir yer, orada sosyal donatılarımız olacak, kamelyamız olacak otoparkımız olacak, şuan etraf çevrilmiş durumda, bugün itibariyle 100’de ellisi bitmiş konumda. İnşaatta büyük bir ilerleme mevcut. Şu anda projemizin kaba işleri bitmiş ve ince işlere başlanılmıştır. 110 dairemiz ve 95 daireye yakın daire sahibi mevcut. Geri kalan 15 daire içinde başvuruları aldık bu şekilde TOKİ de 110 dairemize sahip olacağız. Kura çekimi için TOKİ’den gelecekler ve noter huzurunda kura çekimimiz gerçekleşecek. Ödeme konusunda sıkıntı yaşayan ya da çıkmak isteyen arkadaşlarımız varsa meslektaşlarımız arasından talepte bulunan yedek arkadaşlarımızı devreye sokacağız. Burada bizim için önemli olan gazeteci arkadaşlarımızın üyelerimizin yer almasıdır. Yakında kura çekimi yapılacak ve ikinci sözleşme ücretlerimiz yatırılacak. Kesin anlaşmayı hayata geçireceğiz.  2+1’ler için 15 bine yakın bir para yatacak .3+1’ler içinde 18 bine yakın bir para yatacak ve ev tesliminden 4 ay sonra ödemeler başlayacak. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti basın sitesiyle 2. ödemeyi yaptıktan sonra 2+1’lerde vadelerimiz 15 yıl, 3+1 dairelerde vadesi 10 yıl. 2+1’lerde ödeme taksitimiz 600-700 TL olması planlıyor 3+1’lerde ödeme taksitinin 900-999 TL olması planlıyor. Tabi konuyla ilgili tekrar TOKİ yetkilileriyle görüşülecek ve farklı bir ara ödeme olmayacağını buradan belirtebiliriz. Daha önceden yatırdığımız ön ödeme olarak  4 bin ve 6 bin TL’miz var,  bunları eklediğimiz zaman 18 bin ve 24 bin civarında bir ücrete peşin ödeme tekabül ediyor. Ülkemiz olağanüstü döviz kur yükselişinden geçiyor,  bizim ihalemiz 2017 yılının sonunda yapıldı maliyetler çok yükseldi o dönemde yapılması bizim için çok büyük bir şans oldu, bugünlerde yapılsaydı bunun 2 kat üzerini görebilirdik diye düşünüyorum.  Yerimiz çok güzel deniz manzaralı doğası var kente yakın ve üniversiteye 700 metre her türlü toplu taşıma ulaşımı var. Altyapımız var doğalgazından içme suyuna ve elektrikler tesisatlarına kadar şuanda yapılmış durumda. Bizimle beraber bir yaşam alanı olacak 10 aylık bir inşaat süresi oldu Müteahhidimiz de çok güçlü bir firma çok hızlı çalışıyorlar. 2019’un 5.ayında( Mayıs) bize teslim etmeleri gerekiyor ama bugün büyük bir yol almış durumdayız. 

BİZ DAHA ÇOK PROJELERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ...

         Emeği geçen bütün yetkili ve ilgililere teşekkür ediyoruz. Bugün ki Vali'miz Ahmet Çınar da bize çok büyük destek veriyor her zaman yanımızda bizlerin istek ve taleplerini de karşılıyor. Zonguldak Basın Sitesi hayırlı ve uğurlu olsun diyorum, hepimize orada oturmayı inşallah Allah nasip etsin. Arkadaşlarımız bugünden paralarını hazırlasınlar, kesin sözleşmeyi yaparken çok uzun bir süre verilmeyecek. Cemiyet olarak böyle bir görev yaptığımız için mutluyuz ve gururluyuz. TOKİ’yle görüşmelerimizde bir toplu konut açma isteğimizde tekrar yardımcı olacaklarını belirttiler. Gerekli talebi toplayabilirsek basın sitesinin 2. Etabını da neden yapmayalım diyorum. İhtiyaca göre gerekli görüşmelerimiz yapılacak. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak konut projesi yaptık ama bizim birçok projelerimiz var ve sadece konut değil meslektaşlarımızın her türlü istek ve taleplerine göre hareket ediyoruz. Bizler sadece gazetecilerimize yönelik değil gazete sahiplerine ve gazete çalışanlarına yönelik çalışma yapıyoruz. Kentimizin de gelişimine ve büyümesi için de bizler için çok önemlidir.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı eğer kurulur ki, bugünlerde kurulma aşamasında hayata geçerse Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Zonguldak ve batı Karadeniz Bölgesi Müdürlüğünü'de buraya almaya çalışacağız. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor.

       (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi