Zonguldak Belediye Meclisi'nin Nisan ayı ikinci birleşimi toplandı.Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın il dışında olması sebebiyle meclise başkan vekili Murat Uzun başkanlık yaptı.

Birinci birleşimde komisyonlara havale edilen beş madde görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.Ardından gündem maddelerine geçildi.Kayıp ve buluntu eşya uygulama yönetmeliğinde ki değişiklikler oy birliği ile kabul edildi.

"FİLYOS DOLMUŞLARINA YENİ BEKLEME YERİ "

Zonguldak-Filyos-Türkali arası yolcu taşımacılığı yapan dolmuşlar için soğuksu taksi durağı mevkiinde 3 araçlık yolcu indirme ve bekleme yeri tahsisi oybirliği ile kabul edildi.

"ÇÖP TOPLAMA ARAÇLARI HACZEDİLEMEYECEK"

Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından belediyeye hibe olarak verilen 2 adet çöp toplama aracı için haczedilemez kararı oy birliği ile kabul edildi.

"SATIŞLARDA BELEDİYE BAŞKANINA TAM YETKİ"

Zonguldak Belediyesi mülkiyetinde bulunan taşınmazlara yapı kayıt belgesi verilmesine ilişkin gibi yönetmeliğin 7. Maddesi gereği hak sahipliği tespit edilen kişilere satışına ilişkin ilgili kurumlarda yapılacak tüm iş ve işlemler için belediye başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi.

"BEDAŞ'TA Kİ ÇALIŞMADA YETKİ BELEDİYE BAŞKANINDA"

Başkent Elektrik dağıtım A.Ş. tarafından yapılacak olan 2021 yılı yatırım yılı kazı çalışmaları ile ilgili yol tarif ücretlerinin tespiti,her türlü işlem ve sözleşme protokolün yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi talebi görüşüldü.Meclis toplantısında bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ogan Göktürk, konu ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi ve madde oy birliği ile kabul edilerek yürürlüğe girdi.

"ÇINARTEPE'DE TAŞINMAZLARA PLAN DEĞİŞİKLİĞİ"

Mecliste imar komisyonu tarafından Çınartepe Mahallesi'nde ki taşınmazları günlük plan değişikliği konusunda hazırlanan rapor meclis üyeleri okunarak bilgilendirildi.

Meclis toplantısının sona ermesinden sonra CHP meclis üyesi Deniz Dilaver, meclis başkan vekili Murat Uzun'a araç alımı ve kiralanması ile ilgili yapılan ihaleyi sordu.Uzun'da, konu hakkında bilgiye sahip olmadığını ancak meclisten sonra birlikte ilgili daireden bilgi alabileceklerini söyledi.


(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi