Zonguldak Belediye Meclisinde, Belediyeden emekliye ayrılacak personellerin ihbar, kıdem tazminatları ve diğer alacaklarının ödenmesi için 20 milyon lira kredi çekilmesi konusunda Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a yetki verildi.

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı 2 birleşimi gerçekleştirildi.Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, başkanlığında gerçekleştirilen 2. birleşimde 7 gündem maddesi görüşüldü.Açılış ve yoklamanın ardından Zabıta Müdürlüğü'nden gelen 2 gündem maddesi ile ilgili karar komisyondan geldiği şekilde oybirliğiyle kabul edildi.

20 MİLYON LİRA KREDİ İÇİN SELİM ALAN'A TAM YETKİ

Meclisin 4. gündem maddesinde yer alan belediyede çalışan emekliye ayrılacak personeller ile ilgili ihbar kıdem tazminatı ile diğer alacaklarının ödenmesi  için toplam 20 milyon lira 48 ay vade ile İller Bankası'ndan ve resmi bankalardan kredi alınması ve bununla ilgili olarak Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki plan bütçe komisyonu raporu görüşüldü.Gündem maddesi ile ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Atınç Kayınova buna itiraz etmeyeceklerini belirterek hayırlı olmasını diledi. Başkan Ömer Selim Alan'da alınacak olan kredi ile birlikte emekliye ayrılacak personelin ihbar kıdem tazminatı ve alacaklarının ödeneceğini belirtti.Madde oybirliği ile kabul edildi.

20 MÜHENDİS KADROSU AÇILDI

Gündemin 5. maddesinde yer alan Belediye kadrolarında yapılacak olan  boş ve dolu kadro derece ve unvan değişikliği ne ait ilgili plan bütçe komisyonu raporu görüşüldü.Madde üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Atınç Kayınova Belediye Başkanı Selim Alan'a alınacak personel alımı ile ilgili usuller hakkında soru sordu. Başkan Selim Alan'da cevaben 20 kadro ihdas edildiğini ve bunun da tek seferde karar alındığını ve bu personel alımının ihtiyaç halinde olacağını ifade etti.Madde oy birliğiyle kabul edildi. 

SU FİYATLAR DEĞİŞECEK

Mecliste 6. gündem maddesinde bulunan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne ait 2020 için belediye gelir tarifisindeki  su abone gruplarındaki hastaneler ile ilgili tarifenin yeniden belirlenmesi hakkındaki plan ve bütçe komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.Mecliste 7. madde olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün Yeni mağazacılık anonim şirket adına tahakkuk eden 2011 yılına ait katı atık  toplama taşıma ve bertaraf bedelinin ilgili mahkeme karar doğrultusunda yeniden belirlenmesi hakkındaki plan bütçe komisyonu raporuna oybirliği ile kabul edildi.Bir sonraki meclis toplantısı 1 Ağustos 2019 saat 14.00'da toplanılması kararı alınarak meclis birleşimi sona erdi. 

(Haber- Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi