Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun Zonguldak Belediyesi'nin Türkiye'nin en iyi belediyesi ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın ise Türkiye'nin en iyi performansı gösteren Belediye Başkanı olduğunu ifade etti.
Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun yaptığı açıklamada, 

 "2023 yılında, Cumhuriyetimiz 100. yılında Zonguldak Belediyesi Sayın Ömer Selim Alan başkanlığında bana göre Türkiye'de en iyi performans gösteren belediyeler arasındadır. Çünkü 2022 yılına girdiğimiz Zonguldak'ta çevresinde büyük değişimler olduğunu hep birlikte göreceğiz. Şu ana kadar yapılan projeler de bir ziyadesiyle memnun eden projelerdir. Zonguldak'ta çok daha keyifli, gezilebilir, yaşam kalitesini yükselten bir dönemi karşılayacağız 2023 yılında diye düşünüyoruz" dedi.

EN ÖNEMLİ PROBLEMİNİZ TOPLU TAŞIMA

Toplu taşımada kooperatifleşme sistemine geçmek istediklerini ifade eden Belediye Başkan vekili Murat Uzun, "En önemli problemiz toplu taşıma ile ilgili zaman zaman bilgilendirme yapıyoruz. Kanun ve mevzuatlar çerçevesinde biliyorsunuz toplu taşıma ihalesini yapmıştık ama firma bir problemle karşılaştığında orada kanunlara bağlı olarak hareket etmek durumundasınız, bununla ilgili tüm süreçler işletildi ve sözleşme feshedildi ve şu anda Şoförler Odası dahil hem mevcut esnafımız ve beraber görüşmelerimiz devam ediyor. Hem de ilgili dairelerimizin çalışmaları bu konuya çalışmaları devam ediyor.
Olması gereken aslında halk otobüsü olmuş vesaire bunların hepsinin kaldırılıp gerçek bir kooperatifleşme sağlanarak burada standardı yüksek hizmet kalitesi yüksek bir toplu taşıma düzenini oturmamız gerekiyor. Biz belediye olarak bu konuda başkanımız önemli bir çaba sarf ediyor ama bu mutabakatı özellikle minibüsçü esnafımıza henüz tam olarak sağlayamadık. Biz böyle hep mal benim olsun tapusu bende olsun gözüyle bakılıyor burada halbuki çok daha fazla kazanabilecek çok da az emek harcayıp da güzel hizmet kalitesini yükseltecek olan hemşehrimizin hem minibüs esnafımızın hem belediyemizin kazanabileceği bir sistemi İnşallah başarabiliriz ve bu sıkıntılardan da kalıcı olarak kurtuluruz diye düşünüyoruz. Biz bu konuda Belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve İnşallah esnaflarımız anda destek gelirse İnşallah güzel bir çalışma olacağını düşünüyoruz ama böyle olmasına belediyemiz gerekeni yapacaktır. üç tane seçenek var.ya yeni bir halk otobüsü ihalesi ya az önce bahsettiğimiz dolmuşçu esnafı ile beraber olacak ki ya da son seçenek ise belediye bu sefer kendisi yapacak taşımacılığı.
Bizim gönlümüzden geçen en baştan beri Manisa'da olduğu gibi bazı illerde olduğu gibi Kooperatifleşme projesini Zonguldak'ta da hayata geçirmek istiyoruz. Hem araç sayısı azalacak hem araç kalitesi yükselecek hem de hizmet kalitesi yükselecek hem de bu problem kalıcı olarak ortadan kalkacak.Bu konuda mutabakat sağlanırsa Zonguldak için büyük bir kazanım olacaktır."dedi.

MERKEZ ÇARŞISI YIKILACAK

Zonguldak Belediye Başkan vekili Murat Uzun, Merkez Çarşısı'ndaki süreç ilgili olarak, "Merkez çarşısı yıkımı ile ilgili tebligat sürecimiz tamamlandı. Esnaflarımız zaten Merkez çarşının boşaltmaya başladı. Orası  tehlikeli ve orayı bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Bu projeyi başarmamız gerekiyor."şeklinde konuştu.
(Haber-Ercan Demir)  

Editör: Haber Merkezi