AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, “AK Parti hükümeti olarak, 18 yılda gerçekleştirdiğimiz tüm kalkınma hamlelerini çevrenin korunması esasını gözeterek gerçekleştirdik” dedi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü' nedeniyle açıklama yapan AK Parti Zonguldak Miletvekili Polat Türkmen, 'Önce insan, önce hayat' düsturuyla hareket ettiklerini söyledi.
Zonguldak’ın önümüzdeki yıllardan itibaren daha yaşanabilir çevreye kavuşacağını söyledi. Türkmen mesajında şu ifadelere yer verdi,
''Bilindiği üzere 1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü 'Dünya Çevre Günü' olarak kabul edilmiştir.
Belediyemizin yaptığı yeni projelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın katkıları ve TOKİ tarafından hayata geçirilmesi ile birlikte Zonguldak önümüzdeki yıldan itibaren daha yaşanabilir bir çevreye kavuşarak halkımızın huzur bulacağı il olacaktır.
AK Parti iktidarları olarak çevre konusunda 18 yılda çok önemli adımlar attık. Bugün elde ettiğimiz başarıların altında tabii ki milletimizin değerleriyle örtüşen siyaset anlayışımızın çok büyük bir etkisi vardır. 
Biz, AK Parti hükümeti olarak, 18 yılda gerçekleştirdiğimiz tüm kalkınma hamlelerini çevrenin korunması esasını gözeterek gerçekleştirdik ve 'Önce insan, önce hayat' dedik. Bu doğrultuda 81 il genelinde teşkilatlarımız ve halkımız ile her sene gerçekleştirdiğimiz '5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri çevre bilincini geliştirmek ve çevre sorunlarıyla mücadele konusundaki hassasiyet ve farkındalığı arttırmak hedefiyle hayat bulacaktır.
Kadim kültürümüzden aldığımız feyzle ‘Çevreyi Korumak ve Yaşatmak’ bizlerin emanet şuurunun temel taşlarındandır. Bu doğrultuda; gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunularak kirlenmenin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatın engellenmesi, yeşil alanların korunması ve arttırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir. 
Doğal kaynakların ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde işletildiği, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığı, daha yaşanabilir bir çevre için gerek kurumlar, gerekse şahıslar üzerine düşen sorumluluğu hissetmeli ve gereken özeni göstermelidir. Bu anlamda geliştirilecek politikalar ve uygulamalar hepimizin geleceği için yapacağımız en önemli yatırım olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle “5 Haziran Dünya Çevre Günü”nü kutluyorum'' (Haber-Ercan Demuir)

Editör: Haber Merkezi