Vali Tutulmaz; "Zonguldak-Gökçebey tren sefer sayıları artırılacak''

Vali Mustafa Tutulmaz Zonguldak Filyos karayolu bağlantısı tamamlanıncaya kadar Zonguldak Gökçebey arasındaki tren yolu hattını çift hat haline getirip her yarım saatte bir tren seferi düzenleyerek ulaşımda yaşanan sıkıntıyı kapatmaya çalışacaklarını ifade etti.

Devlet demiryolları Zonguldak gar müdürü zikri Çanakçı, Gökçebey hattı projesini hayata geçirmek istediklerini ifade eden bir konuşma yaptı.

Ardından Vali Mustafa Tutulmaz' da yaptığı konuşmada, Zonguldak Gökçebey arası tren yolu yolcu seferlerini artırmayı planladıklarını ifade etti. Vali Mustafa Tutulmaz, "Bilindiği gibi Filyos projesi var ve Zonguldak Filyos arası karayolu tam olarak yapılması önümüzdeki iki üç yıl süre var. Dolayısıyla bu süre zarfında ulaşımdaki boşluğu doldurmak adına Zonguldak Gökçebey arasındaki tren sefer sayılarını artırmayı planlıyoruz. Her yarım saatte bir Zonguldak Gökçebey tren seferi şeklinde bir projemiz var ve en en kısa sürede hayata geçireceğiz. Ayrıca turizmin gelişmesi içinde tren yolculuğu da önem arz ediyor." ifadesini kullandı.

(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi