KDZ.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Kanal Z ekranlarından yayınlanan Murat Altay’ın sunduğu Güne Merhaba programına telefon bağlantısı ile katıldı.

Ereğli Belediyesi ile ERDEMİR ve OYAK yönetimleri arasındaki tartışmanın nedenleri ile Belediye Meclisi'nde grup kararına rağmen red oyu veren Yaşar Balcı'nın tavrına ve nedenlerine değinen Halil Posbıyık çok net ifadelerle açıklamalarda bulundu.

Halil Posbıyık programda şunları söyledi :

" CHP disipline çok önem veren partidir.Grup toplantısı almamıza rağmen İlçe Başkanı ve yardımcısı da vardı, mevcut oy birliğiyle alındı.Yaşar beyin düşünceleri farklıydı.Meclise geldiğinde red oyu diye bağırması CHP tüzüğüne uymamaktır.İlçe Başkanı ve İl Başkanına grup kararına aykırı davranması CHP tüzüğüne uymaması nedeniyle gereğinin yapılmasını söyledim.

Yaşar bey su ürünlerin mali müşaviri oğlu da avukatı su ürünlerinin .Su ürünlerine kooperatifler karşı çıkıyor.Bürokratlara devletten yazı geliyor,günübirlik turizm alanı yapalım diyor.orada değişen hiç bir zarar verilmiyor.Sadece tapusu olmayan yerlere polis baskın yapıyor.Halk yemek yerken oraları terketmek zorunda kalıyor.Günü birlik turizmle orada ruhsatlandırma işini yapmak istiyoruz.Ereğli ve Ereğli dışından gelen vatandaşların şehrin eşsiz manzarasıyla yemek yemelerini istiyoruz. Buna neden karşı çıkılıyor anlamış değilim.

Ereğli halkı olarak biz çok mağduruz.Zonguldak’tan bakınca ballı börek gibi görürsünüz.Erdemir Ereğli halkına yağdırıyordur diye düşünüyorsunuz ama bu böyle değil işçi yüzdeleri hep aşağıya düştü ve taşören olarak çalıştırıyorlar.Zonguldak halkı yanlış biliyor Ereğli bitmiş vaziyette.ERDEMİR ve OYAK Ereğli'nin gözbebeği onların büyümesi için elimizden geleni yapıyoruz.OYAK kendini havalarda yükseklerde görüyor. OYAK Ereğliyi tanımıyor bizim boğazımızı sıkıyor.Ben değil, işçi beni zorluyor OYAK acımasız davranıyor.Erdemir iyi yönetilmiyor, Erdemir'deki mühendisler bana ağlıyor. Bu işin peşini bırakmayacağım.Benim işim Belediye Başkanı benim işim para şöhret değil.Ben Ereğli halkı için çalışıyorum.Birinci mahkemeyi kazandık çünkü haklıyız.Buranın hava deniz atık kirliliğini görmüyorlar.Kanser lösemi olarak zehirliyor imdaaatt diye bağırıyoruz.Önümüzdeki bir ayda gerekli disiplin kuruluna sevk işlemi yapılmazsa grup toplantısı yapılmasına gerek olduğunu düşünmüyorum.Grup toplantısı değil çay sohbeti yaparım.ERDEMİR, OYAK bize gelsinler.Ya da biz gidelim.Artık bizim oyalancak vaktimiz yok.Biz haklarımızı savunacağız.Ne milletvekilleri, ne ilçe başkanları, sessiz sakin vur ensesine al lokmayı ben bunu yapamıyorum bu sebeple bana kavgacı diyorlar.Ben sadece hak savaşı veriyorum."

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi