Vali Bektaş, Manolya Park'ı tanıttı

Zonguldak terminali karşısında bulunan Manolya Parkı'nın açılışına katılan Vali Erdoğan Bektaş önemli açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Valiliği tarafından Özel idare aracılığı ile atıl haldeki alanın halkın hizmetine sunulması amacıyla Park haline getirilmesi kararlaştırılmış ve kısa bir sürede yapıldıktan sonra da işletme  ihalesi yapılarak hizmete açılmıştı.
Manolya Park içinde bulunan Big Mammo's Cafe'de düzenlenen kahvaltıya ZVali Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, il Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, İşletmeci Hamza Üstün, ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.
Vali Erdoğan Bektaş ve davetler düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla biraraya geldiler.

İşletmeci Hamza Üstün,  şu anda 35 kişiyi istihdam ettiklerini ve bu sayıyı 55'e çıkarmayı düşündüklerini belirtti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da Manolya Parkı'nın hizmeti açılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, "Zonguldak yeni bir çehreye kavuştu burası çok güzel bir gezi alanı hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş'da yaptığı konuşmada, iş yerinin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Zonguldak'ın denizden mahrum yaşadığını ve Zonguldak'ı denizle buuşturacaklarını belirten Vali Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada sözlerine şöyle devam etti:"Böyle bir tesisi hiç yokken  meydana getirmek kolay iş değildir. Özel idare üstüne düşeni yaptı ve sonradan proje buluştu. Nihayet Manolya parkı'nın en büyük tesisini de bugün itibariyle açmış bulunuyoruz. Ben hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Markalaşmak çok önemli gerçekten.Böyle bir markalı işletmenin şehrimize gelmiş olması mutluluk vericidir. Zonguldak deniz kenarında ama denizden mahrum yaşayan bir şehir, Zonguldak'ı denizle barıştırma çabamız var. Manolya Park bu çerçevede bir adım olarak değerlendiriyorum aslında bu Dedeman otel'den limana kadar limandan Kapuz'a istasyona kadar oradan Kilimli'ye kadar gerçekten muhteşem bir sahilimiz var, fakat bu sahilden mahrum bir yaşayan şehiriz. Bu adım adım etap devreye alınacak çalışmalar bizden önce başlatılmış zaten biz de devam ediyoruz. Hatta dün başkanımıza bu konuda toplantı yaptık, başkanımıza bir iş bölümü yaptık,onların yapacağı işler var Bizim yapacağımız işler var. Denizle Zonguldak'ı kaynaştırmak barıştırmak buluşturmak çabamız ve projelerimiz var. Bu konuda ciddi yol alıyoruz.Bu tip yerler artık özellikle ailelerde çoğunlukla çalıştığı için ev içi ortamlar maalesef zayıflıyor evde yemek pişirme evde kahvaltı hazırlama evde vakit geçirmekten ziyade insanlar böyle mekanlarda artık vakit geçirmek istiyorlar yakınlarıyla buluşmak istiyorlar, burada bir nefes alma yerleri dinlenme yerleri gibi yerlere çok ihtiyaç var.Üniversitemiz ihtiyacı var hemşehrim ihtiyacı var emeklerimizin ihtiyacı var gençlerimizin ihtiyacı var bunları ne kadar çok olursa şehrin sosyal hayatı daha da zenginleşmiş oluyor. Valilik olarak destekçisiyiz başka böyle işletmelerinde destekçisiyiz Hayırlı uğurlu olsun değerli kazançlar diliyoruz."dedi.

BAŞLAMIŞ HİÇBİR PROJEMİZ YARIM KALMAYACAK

Gazetecilerin yatırımlarla ilgili sorusu cevaplayan Vali Erdoğan Bektaş şunları söyledi:
"Arkadaşlar başlamış hiçbir projemiz yarım kalmayacak. Bu net ve açıktır. Gökgöl Mağarası'nın önündeki projeyi önemli derecede dönüştürdük ve ihalesini yaptık sözleşme imzalandı. Yani Üzülmez kültürü vadisi projesi devam ediyor. Şimdi o projede son şeklini aldı bakanlığa gitti.Bugün bakanlıkta proje müzakere edilecek. Beğenmezlerse düzelteceğiz beğenilirse proje devam edecek. Tüm projelerimiz devam ediyor. Harmankaya da ihaleyi dün imzaladık ihaleye  çıktık. Harmanköy projesini eksik buluştuk ve dönüştürdük ve son şeklini verdik. İhale evrakın imzaladım. Çok kısa sürede olacak inşallah.''dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi