Çaycumalılar Derneği Başkanı ve Ak Parti Kilimli İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Taşdemir 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi.

Zonguldak’ın istikrara oy kullandığını belirten ÇAY-DER Başkanı Ramazan Taşdemir, şunları söyledi:

“Türkiye gibi Zonguldak da istikrardan yana kararını verdi. Artık Türk milleti ne zaman ne yapacağını ve ne şekilde nasıl karar vereceğini gerçekten biliyor. Eskiden herkes ezbere oy kullanırdı, şu anda ise vatandaşlarımız ezbere oy kullanmadılar. Kim hizmet edecekse, etmişse bu paralelde kararlarını verdiler. Zonguldaklılar tüm ilçelerde birinci çıkartarak Ak Parti iktidarına onay verdiler. Biz de bu sonuçtan memnunuz. Tabi ki Zonguldak halkının da milletvekillerimizden bir beklentisi var. Son 16 yıldır Zonguldak'ta aksayan bir takım eksikler vardır. Hastane gibi yollar gibi. Özellikle Kilimli-Zonguldak yolumuz çok kötü. Ben bununla ilgili de sayın milletvekillerinden bir an önce yapılmasını istirham ediyorum. Ayrıca Zonguldak-Saltukova yolu yapılacak ama o yol yapılana kadar bu yolun iyileştirilmesini istiyoruz. Dernekler olarak da Zonguldak’taki sivil toplum örgütleri olarak da Zonguldak'a yapılacak tüm hizmetlerin takipçisi olacağız. Ben yeni seçilen 3 milletvekilimizin Zonguldak'ın sorunlarını iyi bildiğine inanıyorum. Zonguldak'ın sorunlarına acilen eğileceklerini ve çalışmalarını bekliyoruz. Ayrıca Kilimli'de bazı eksiklikler var. Bu Kilimli'de ki eksikliklerin tamamlanması ile ilgili Kaymakamlık binası ve lojmanı ile vekillerimizden destek bekliyoruz."

HEP BERABER EL ELE VERİP ZONGULDAK'IN AYAĞA KALKIP HİZMETLERİN DAHA HIZLI BİR ŞEKİLDE GELMESİ İÇİN BİR ARADA OLMAK ZORUNDAYIZ

Zonguldak Güçbirliği tartışmaları ile ilgili de konuşan Taşdemir sözlerine şu şekilde devam etti: “Mustafa Çağlayan'ın ilk olarak ortaya attığı bu öneriyi çok önemli buluyorum. STK olarak siyasetin arkasındayız. Bu anlamda muhalefet partileri de destek verirse Zonguldak'ta yapamayacağımız hiçbir şey olmaz. Ben daha önce eski Enerji Bakanımız Taner Yıldız'ı ziyaret ettiğimde, Kayseri'nin tüm belediye başkanları ve milletvekilleri bakanımızı ziyaret etmişti ve bakanımız bana şunları söylemişti: 'Burada iktidar partisinden de muhalefetten de milletvekilleri ve belediye başkanları da var. Hepsi buraya Kayseri için geldiler ve sizin de Zonguldak için bunu yapmanız gerekiyor'. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Biz iktidarı ile muhalefeti ile ve STK’larıyla hep beraber el ele verip Zonguldak'ın ayağa kalkıp hizmetlerin daha hızlı bir şekilde gelmesi için bir arada olmak zorundayız. Bunu yapmadığımız takdirde daha çok sene bekleriz. Buna destek veren iktidar ve muhalefetten kim varsa hepsine teşekkür ederim."

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi