Ankara Zonguldaklılar Derneği Başkanı Nuri Özbek, Zonguldaklılar lobisini kuracaklarını söyledi.

Nuri Özbek ve Dernek yönetim kurulu üyeleri Zonguldak'ta basın mensupları ile bir araya geldiler.Düzenlenen kahvaltı etkinliği sonrasında basın açıklaması yapan Ankara zonguldaklılar Derneği Başkanı Nuri Özbek hedeflerini güçlü bir Zonguldak lobisi kurmak olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi derneğimizin olağan genel kurulu 16.06.2019 tarihinde yapılmış olup, bu genel kurulda yönetim kurulumuza görev verilmiştir. Biz de yönetim kurulu olarak bu onurlu görevi en iyi şekilde yapabilmek için yola çıktık. Fakat takdir edersiniz ki Zonguldak’ımızın gittikçe de ağırlaşan sorunlarını çözmede herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Bu konuda en önemli görev de siz çok değerli basın mensuplarımıza düşmektedir. Bu nedenle sizleri çok önemsiyoruz ve sizlerle güç birliği yapabileceğimize inanıyoruz. 

Derneğimizin kuruluş amacı; siyasi bir gaye gütmeksizin Zonguldaklılar arasında sosyal dayanışmayı tesis ve temin etmek, bölge halkının nerede olursa olsun daha iyi koşullar içinde yaşamalarını temin için maddi ve manevi yardımda bulunmak, Bölgenin gelişmesi ve kalkınması için projeler geliştirmek, uygulamak, destek vermek ve Zonguldaklı gençlerin artan ölçüde yararlı bireyler haline gelmelerini sağlamaktır.

Bugün Zonguldak’ın ve Zonguldaklıların yaşadığısorunlar derneğimize daha fazla sorumluluk yüklemekte ve görev vermektedir.    Aslında bu sorunlarıhepiniz biliyorsunuz. Ancak kısaca özetlersek: Bir zamanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin göz bebeği olan ve bu yüzden ilk il yaptığı kentimiz acaba şimdi hangi durumdadır?

Binlerce maden şehiti vermek pahasına ürettiği kömürle, demirle ve elektrikle genç cumhuriyetinin ağır sanayisini sırtlamış; Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yüzbinlerce insana ekmek kapısı olmuş bu kent,şimdi üçe bölünerek küçültülmüş, Ankara’dan haklarını alamadığı gibi hep hakkı yenmiş kısacası ekmek kapısı iken halkının ekmek bulmak için büyükşehirlerin varoşlarına sığındığı bir il haline gelmiştir.

Bu duruma hiçbirimiz seyirci kalmamalıyız. Zaman ilimizin Ankara’da hak ve menfaatlerini savunma zamanıdır. Bunun için ise güç birliği yapmamızdan başka çare yoktur. Bu da ancak lobi kurmakla mümkündür. 

Lobi bildiğiniz gibi aynı davaya inanmış insanların isteklerini, karar alma mekanizmalarına kabul ettirebilmek için oluşturdukları güç odağına denilmektedir. Karar alma mekanizmaları Ankara’da olduğundan lobinin merkezi de tabii ki Ankara’da olmalıdır. Biz bu konuda tüm imkânlarımızla Zonguldaklıların emrindeyiz.

Biz şuna inanıyoruz: Eğer gerek Zonguldak’taki, gerekse, özellikle Ankara ve İstanbul’daki dernekler bir araya gelirse; yani federasyonlar ve hatta konfederasyon oluşturulursa ve bu federasyona Zonguldak’taki tüm sivil toplum örgütleri, belediyeler, özel ve kamu kuruluşları destek verirlerse Zonguldak’ta sayın valimizin ve Ankara’da sayın milletvekillerimizin de önderliği ile kuvvetli bir lobi oluşturabiliriz. Ankara’da bunun örnekleri vardır.

Biz bu lobinin kuruluş startını sizlerle birlikte vermek arzusundayız. Umarız bunu başarırız. 

Geldiğiniz ve bize güç verdiğiniz için tekrar teşekkür ediyoruz, saygılarımızı sunuyoruz. 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi