Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu gazetecilerle bir araya geldi, fikirlerini ve projelerini paylaştı.
Eczacı Odası konferans salonunda gerçekleştirilen basın buluşmasında Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.Hakan Kutoğlu, Zonguldak'ın her geçen gün daha da kötüye gittiğini bunun önüne geçilmesi adına herkese sorumluluk düştüğünü ifade etti. Amacınız sadece Zonguldak Kent Konseyi olarak Zonguldak'a hizmet etmek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
Zonguldak kötüye gidiyor ve bunun sebebi var.ZBEÜ'ye kayıt olan öğrenci sayısı 9 binden 5 bine indi.Zonguldak öğrenciye para gözüyle bakıyor.Aldığımız çeşitli kararlar var tren yolu projesi gibi.Marka şehir olmak gerekiyor.

Zonguldak'ta kanser oranı yüksek.Kaya tozu çok tehlikeli.Zonguldak kömür ve Çelik dışında sektör çeşitliliğini arttırmamız lazım. Hazırlıklı olmamız lazım.Basın olarak kamuoyu gündemine getirin.Yaşanabilir bir kent oluşturmamız gerekiyor ki sosyal hayat gelişsin nitelikli insanlar şehirde kalsın.Kamu hizmet kampüsü Zonguldak'ta oluşturulabilir.

23 Eylül'de seçimsiz kongre yapacağız.Ne belediye başkanlığına, ne rektörlüğe, ne de milletvekilliğine aday değilim, aday olmayacağım bunu şimdiden söyleyebilirim.Zonguldak basını doğruyu savunursa ki basın çok şeyi değiştiriyor.Bizi eleştirin biz eleştiriye açığız.Mimarlar Odası'ndan da destek isteyeceğiz.

Belediyenin yetkisi var, çirkin yapılar boyanabilir.Asıl güç  basın olarak sizsiniz.Umutlu olmak istiyorum.Umudumuzun artmasını istiyoruz.Zonguldak nasıl gelişecek nasıl büyüyecek bunun derdindeyiz.Şehir çirkinleşiyor ve küçülüyor. Şehir küçüldükçe basında zor durumda kalır.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi