Vali Tutulmaz:  "Zonguldak olarak turizm’den daha fazla pay almak istiyoruz"dedi.

Dedeman Otel'de ilimizi ziyaret eden Meksikalı turistlere hitap eden Vali Mustafa Tutulmaz, "Zonguldak Dünyada ve Türkiye'de güvenli illerinden birisidir. Zonguldak olarak turizmi daha da geliştireceğiz" dedi.

Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cüntay'ın davetlisi olarak Zonguldak'a gelen 16 kişilik Meksikalı turist grubu, Gökgöl Mağarası, TTK Eğitim Ocağı ve Maden Müzesi gezisinden sonra Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Dedeman Otel'de de öğle yemeğinde ağırlandılar.

Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Çufalı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak il Özel idare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cüntay, TURSAB il Temsilcisi Vahdettin Velioğlu, BAKKA ve Turizm Platformu üyeleri katıldı.

Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cüntay, yılda 100.000 turist getiren ve  Türkiye'nin en büyük tur operatörünün pandemi sonrası ilk turist grubunu Zonguldak'ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek,"amacımız Türkiye'nin en büyük tur operatörünün Turizm ziyaret noktalarına Zonguldak'ın da eklenmesidir. Bu kapsamda tur operatörü Cengiz Deveci ve ilk turist grubu Meksikalı 16 konumuzu Zonguldak’a davet ettik ve sağolsun bizi kırmadılar geldiler. Zonguldak'ın turizim konusunda gelişmesi için çaba sarf ediyoruz ifadesini kullandı.

Tur operatörü sahibi Cengiz Deveci'de yaptığı konuşmada, pandemiden önce Türkiye'yi her yıl yaklaşık 100.000 turistin getirdiklerini ve Türkiye'nin ilk 3 seyahat acentelerinden biri olduklarını ifade ederek Zonguldak gıda Turizm ziyaret noktalarından biri haline getirme hedefliyoruz"şeklinde konuştu

VALİ TUTULMAZ: TURİZM PATLAMASI OLACAK VE ZONGULDAK OLARAK BU PATLAMADAN PAY ALMAK İSTİYORUZ

Dünyada Turizm patlayacak ve Zonguldak olarak bundan pay almak istediklerini belirten Vali Mustafa Tutulmaz'da yaptığı konuşmada, Zonguldak'ın Turizm anlamında her geçen gün daha da geliştiğini söyledi.

Pandemi sonrası Dünyada ve Türkiye'de turizm patlaması olacağını ve Zonguldak’ında turizm'den faydalanmak istediklerini belirten Vali Tutulmaz şunları söyledi:

"Dünya ve ülkemiz  çok farklı bir yıl yaşadı son 1 yılda en fazla etkilenen Turizm sektörüdür. İnsanlar şu anda 1 yıllık süreçte kendilerini hapiste hissettiler ve bunun bir an evvel bitmesini dört gözle bekliyorlar  korona bittikten sonra dünyada Turizm patlaması olacak. Bunun belirtileri bugünden var. Bu patlamadan ilimizde ülkemizde ne şekilde faydalanabilir buna hep beraber kafa yormamız lazım. Ben özellikle misafirlerimize şunu ifade etmek isterim. Zonguldak maden ile anılan taş kömürü anılan bir yer. Zonguldak dolayısıyla Maden ve buna bağlı olarak daha sonra endüstri burada Turizm açısından çok önemli bir deneyim olacaktır. Sizler vasıtası ile gelecek olan kişilerin burada ülkemizin diğer yerlerinde olmayan birçok endüstri mirasını bir arada görme imkanımız var işte bugün deneyimini yaptığınız maden Müzesi ve onun yanındaki Eğitim Ocağı önümüzdeki süreçte konuklarımıza misafirlerimize hizmet sunacak. Bunları önümüzdeki süreçte ve ilimizin turizmine kazandırmış olacağız. Şimdi şu anda çok ciddi bir çalışma var gerek altyapı çalışması gerekse de turizm ile ilgili alanlarda. Bunlar bir 3 ay belki bir 6 ay sonra ilimizin görünümü çok daha farklı konumlara gelecek ve  bizde altyapı olarak turizmin farklı alanlarında il olarak hazır olmamız gerekiyor. Bunlar da etkileşimli olacak sizler geldikçe ihtiyaçlar ortaya çıkacak ve buda yeni yatırımlar beraberinde getirecek.  Ülkemizin genel olarak Turizm geçmişi ve bugüne kadar Turizm tecrübesi ve hizmet anlayışı üst düzeydedir."

TURİSTLER SORDU, VALİ TUTULMAZ CEVAPLADI.

 Meksikalı turistler Mustafa tutulmaz’a çeşitli sorular yöneltti.

Vali Mustafa Tutulmaz turistlerin Corona tedbirleri ve güvenlik konusundaki sorularına içtenlikle cevap vererek, "Zonguldak ve ülkemiz Corona tedbirleri anlamında olsun diğer ülkelerden çok daha iyi durumdadır. Zonguldak olarak şu anda güvenlik anlamında da Türkiye'nin en iyi illeri arasındadır. Bu konuda hiçbir çekince olmasın. Zonguldak'ta turizmi geliştirmek istiyoruz ve bu konuda tanıtım ofisinde açmış bulunuyoruz şeklinde konuştu.

TURİSTLERE DEVREK BASTONU VE TANITIM BROŞÜRÜ DAĞITILDI

Etkinlikte ilimizi ziyaret eden 16 Meksikalı turisti ünlü Devrek bastonu ile ilimizi tanıtan broşürler hediye edildi.

İSTANBUL'DA ZONGULDAK ZİRVESİ YAPILACAK

Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cüntay, ayrıca yaptığı konuşmada, Zonguldak'a daha çok turist gelmesi için İstanbul'da önümüzdeki günlerde tur operatörlerinin yetkilerinin katılacağı önemli bir zirve gerçekleştireceklerini söyledi.

ZONGULDASPOR FORMASI HEDİYE ETTİ

Zonguldak Turizm Platformu başkanı Muhammet Cüntay, üzerinde 3 Mart 1992 yılında meydana gelen grizu faciasında şehit olan madencilerin isimlerinin yazılı olduğu 67 numaralı Zonguldakspor Formasını tur operatörü sahibi iş insanı Cengiz Deveci'ye takdim etti.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi