Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın hazırlayıp sunduğu GÜNÜN KONUSU canlı yayın programının konuğu MHP İl Başkanı Varol Demirköse konuk oldu.

Kırlı'nın sorularını yanıtlayan Demirköse, MHP"de fitne ve fesada yer olmadığını belirterek,şahsını davasının önüne çıkaranlarla yürümeyeceklerini söyledi.

Demirköse, programda şu açıklamalarda bulundu:

MHP'de fitne fesada yer yok

Genel Başkanımın sözleri ile başlamak istiyorum ‘Benim yol arkadaşım,haramı helali bilen ülküdaşını kollayan çizgisinde net olan Allah’tan korkup kuldan utanan fitne fesat işlerle uğraşmayan teşkilatın emrinde olan kişilerdir.MHP fitneye fesata kötü niyet sahiplerine,şans tanımayacak fırsat vermeyecektir.Şahsını,davasını önünde çıkaranlarla sonuna kadar yürüyeceğiz dava arkadaşının kuyusunu kazanlarla değil,dava arkadaşıyla birlikte el ele onunla mücadele edenlerle geleceği kucaklayacağız.Ben değil biz diyen önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyebilen kutlu yüreklerle aşılamayan engelleri aşacağız. Bozulamaz tuzakları bozacağız,ne yapıyorlar değil ben ne yaptım sorusunu soran’Genel Başkanımızın sözleridir.Tüzüğün maddeleri vardır Parti ve parti yetkilileri gerçek dışı şikayet etmek. parti yetkililerinin bilgisi olmadan resmi makamlarla görüşmek yetkisizi demeç yayınlamak.Partinin organlarını manevi  şahsiyetlerini rencide etmek ve bu davranışlarda bulunmak,Kongre neticelerinde ile ilgili şüphe yaratacak gerçek dışı sözlü veya yazılı beyanda bulunmak ya da bu şekilde basın açıklamaları yapmak.Bu davranışlar partiye zarar verir, disiplin cezası bir tek onlar çin yapılmadı bundan sonra aynı davranışlar da bulunursa onlara da aynı işlem uygulanacak.

Sosyal medyada kimliksizlerle uğraşıyoruz

Sayın Genel Başkan Yardımcımıza, şahsımıza gerek yerel medyada, görsel medya da ağır eleştirlerde bulunuyorsunuz.Niye yapıyorsunuz,biz sizi kazanmaya çalışıyoruz ama bizde sabrettik sabrettik bir yere kadar.Biz kimseyi ihraç etmedik onları uyardık ikaz ettik.İnsanları kaybetmek için mücadele ettik.Ülküdaş sosyal medyada değil gelir parti içinde konuşur.Herkes sosyal medya kullanabilir anca kurumsal kimliğimize zarar vermeyecek paylaşımlar olmalıdır.Rencide edişi paylaşımlar bulunmuyoruz.Bunu yapmalarını istemezdik kol kola gezmek isterdik.Sosyal medyada birde kimliksizlerle uğraşıyoruz.

Somut olarak herşey elimizde,bütün paylaşımlar genel merkeze verilecek,savunmaları istenecek.Genel Merkezimiz kararını verir.Genel Merkezimizin talimatıyla gelen Erkan Haberal Murat Kotra geliyor onlara karşı eleştirler yapılıyor.

Erkan Haberal’a yaranma çabam yok.Kendi yaptıklarını görmüyorlar,demiyorlar.

Görevi veren sayın Genel Başkanımızdır

Varol Demirköse Büyük Birlik  Partisi’nden MHP’ye gelmiş.3.dönem 4.dönem il sekreterliği yaptım.Sonra uygun görülmüş İl başkanlığı görevi verilmiş ve bu görevi veren Sayın Genel Başkanımızdır.Kabul etmeyen de sayın Genel Başkanımızın sözüne karşı çıkıyor.

Erkan Haberal Murat Kotra Zonguldak’ta çalışmalar yaptı ve Genel Başkanın talimatıyladır.Bu insanlar zannediyorki ama kendilerine talimat gelecek.Bizim binlerce üyemizden farkınız yok.Bizi artık çekemediler.Her gün bi ilçe,kamu kurumu.Ben bütün gün partiye kendimi kapatarak Zonguldak’ın sorunlarını çay içerek mi çözeceğim.Her yerde ben olmalıyım.Bizi eleştirenler bir gün olsun,genel merkez sizi görevden aldı demedim.Kendi ifadesiyle geçmişte 3 4 defa görevden alınmış.Ben MHP sosyal,ekonomik bütün sorunlarıyla muhattabımdır.Son 5 aydır yerel medyada,sosyal medya da o kadar gündeme gelmeye çalışıyolar ki isterdim ki 5 yıl ilçe başkanı döneminde aynı gündemi tutsaydılar.

Kongrede tek aday açıklanmıştır

Zonguldak’ta tek aday olacağı açıklanmıştır. Haberal’ın Kıransoy’u kongre öncesi armasının sebebi sorun olmaması bayram havasında kongre geçmesi istenilmiştir.Artı Kıransoy aday olmadı ki.Divana liste verdiler.Tüzükte yanlışlık yapmışlar,ben o gün iki sandık kurdurdum,pusulayı hatalı yapmışlar onlar.Bırakın divanı çıksaydılar aday.Toplumda aday oldukta kabul etmediler algısını yaratıyorlar.Çok adaylı olsaydı Belediye Başkanlığı adaylığı milletvekili adaylığı olan isimler karşıma çıkacaktı.Kimse kendini kaf dağında görmesin.

Erkan Haberal Ankara Milletvekili olsa da Zonguldak milletvekilidir.TBMM’sinde Zonguldak’ın sorunlarını dile getiren birdir.Zonguldak Milletvekillerininde Erkan Haberal’ı örnek almasını isterim.Murat Kotra ise Zonguldak’ın sorunlarını Ankara’ya ileten arkadaşımızdı.Bizim yönetim listemiz asıl 24’tü.4 yedek Başkanla 25.Bu 30’a çıktı çok talep vardı bu sebeple.Kariyer sahibi insanlar var.

Kimsenin piyonu değilim

Benim kimseyle polemiğim yok,kimsenin de piyonu değiliz.Partilerde karar defterlerimizde tüm toplantılarımız vardır.İlçe Başkanlarım diyor ki hiç bir İl Başkanı belde belde gezmezdi diyo.Partiye zaman ayıramıyor olabilirim yönetim kurulumuz Parti’de yeterince çalışıyor.

5 yıl görev yapan ilçe teşkilatı 3 beldeyi kurmamış,19 mahalle,21 köy’de temsilci bulamamış mı.

Yerel seçimlerde son gün ilçe seçimlerine gitmeseydim.MHP merkez’de seçime bile giremiyordu.

Hamdi Ayan’ın yerine Metin Soydaş geçti.Sonra bir anda bıraktı gitti son 3 ay kala seçimlere.Aralarında sorun vardı,onları barıştırmak için.O zor dönem de Genel Merkez bizi atadı.4 yıl il sekreterliği yapılmış.İl Başkanlığım hazmedilmiyor. 

Yalan dolan,hayal ürünü demekki disiplin sonucu etki yapmış.Biz muhtarlık adaylığını seneler önce bıraktık.

Metin Soydaş partinin üyesi bile değil

2018 yılında Kasım da görevi aldım.Yılbaşını göremez alınır,1 Mart seçimlerinden önce alınır,İstanbul seçimlerinin öncesinde alınır,gibi derlerki biz burdayız.

Metin Soydaş şuan partinin üyesi bile değil.Ne konuşucam ben onla partili değil ki.

Ahmet Özkan fatura vermedi

MHP alınan para bankadan çekilmiştir.Resmi evraklarla makbuz karşılığı işlenip denetlenmiştir.

Ahmet Özkan arabalarımıza kapladı ve fatura vermedi.Vergi kaçakçılığı yapıyor.60 65 bin lira gibi partimize para geldi ilçelerimize dağıtıldı kiralar verildi.Biz fazlasını harcadık o paradan.Kongrede konuşulmamış bu konular.

2019 oy oranları İl Başkanı Demirköse şu şekilde açıkladı:

Benim il Başkanlığımda olan seçimde Alaplı Gümeli’de 2014’te 36 oy 2019’da 359.

Saltukovada 399 oy alınırken 3 bin oy alınmış.

Ereğli Gülüç %24 %40’a çıkmış.

ormanlı %45’ten %40 olmuş 

Çatalağzı %2’den %27’e çıkmış

Merkez’de %18’den %15’e düşmüş.

Merkez’de hiç bir çalışma yapılmamış seçim son anda girmişse bunun sorumlusu merkez ilçe teşkilatıdır.Ben rezaletten kurtardım partimi.

HABER : Esra AYDIN

Editör: Haber Merkezi