Bu açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Murat Pulat yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat kurultayı değerlendirdi.

CHP İl Başkanı Murat Pulat, "37.olağan kurultayımız gayet güzel geçti. Ülkemize ve Zonguldak'ımıza kurultayımız hayırlı olsun. Genel başkanımızın isteği doğrultusunda gerçekleşen bir kurultay oldu. Tabii ki genel başkan adayları oldu ama onlar gerekli imzayı toplayamadığı için aday olamadılar. Bu şekilde bir süreç yaşandı. herşey çok güzel oldu. "İfadesini kullandı.

ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİ PM'DE BARTIN VE KASTAMONU'YA DESTEK OLDU

"Kurultayda Kastamonu ve bartın'dan Parti meclisine milletvekili girerken Zonguldak'tan neden girilmedi" sorusunu cevaplayan İl Başkanı Murat Pulat, "Zonguldak milletvekilleri PM ye girmek için istekli olmadılar herhalde ve bize de bu konuda bir şey söylemediler. Ama genel merkezde genel başkanımızla ne görüşmeler yaptılar onu da tam bilemiyoruz ancak bize de bir şey söylemedileri için bizim de Zonguldak olarak adayımız olmadı. Hatta Zonguldak milletvekillerimiz Kastamonu ve Bartın milletvekillerinin Parti meclise girmesi için destek bile oldular." Diye konuştu.

ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİNİN ANAHTAR LİSTEDE YER ALMAMALARI BUNA SEBEP OLABİLİR

İl Başkanı Murat pulat "Zonguldak milletvekilleri neden Parti meclisine girmek istememiş olabilir" sorusuna ise, "Genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 75 kişilik anahtar listede olmamaları buna sebep olabilir belki. Ya da kendinlerine durun bekleyin denilmiş de olabilir. Bu konu hakkında bir bilgiye sahip değiliz şeklinde konuştu.

İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZ BAŞLIYOR

CHP İl Başkanı Murat Polat kurultayı sonuç bildirgesinin açıklanacağını ve Parti Meclisi'nde girenlerin mazbatanı alacakları belirterek kurultay sonrası iktidar yürüyüşlerinin başladığını ifade etti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi