19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını 104 yılı kutlama etkinlikleri Zonguldak'ta coşkuyla gerçekleştirildi.
Kemal Köksal stadyumda yapılması gereken utlama etkinlikleri Gençlik Spor İl Müdürlüğü sporcu fabrikası içerisinde voleybol sahasında gerçekleştirildi.

Mustafa tutulmaz AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ve Muammer Avcı, CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi rektörü profesör doktor İsmail Hakkı özölçer, vali yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

VALİ TUTULMAZ STANTLARI ZİYARET ETTİ

Kutlamalar kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz ve milletvekilleri, Gençlik Merkezi içerisindeki Spor kültür kurum sanat kurumlarının stantlarının açılışını gerçekleştirdi ve standları gezerek bilgiler alındı ardından kutlamalara geçildi.

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ HALKIN VE ÖĞRENCİLERİN BAYRAMINI KUTLADI

Kutlamalarda Vali Mustafa atılmaz ilk etapta halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi, 

YÜKSEL: GENÇLERİMİZ ATATÜRK'ÜN BUGÜNKÜ TEMSİLCİLERİDİR

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel yaptığı konuşmada tutmayıp Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı belirterek şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ülkemizin dört bir tarafına yayılarak, özgürlük ve bağımsızlık meşalelerinin elden ele, gönülden gönüle dolaşmaya başladığı 19 Mayıs’ın 104.yılında sizleri burada görmenin mutluluğu içerisinde, hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Hoş geldiniz!
19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı, milletimizin kendi geleceğine yön verdiği, karar ve azmini gösterdiği, tarihi bir zaferin başlangıcı, bir milletin yeniden diriliş destanını yazmaya başladığı günün adıdır. 
Sevgili Gençler,
Bugün bu şanlı bayrağımız yüzyıllardır Anadolu’muzun dört bir köşesinde dalgalanıyorsa, bağımsız bir devlet kurmuşsak, bu toprakların bağrında vatan aşkının sıcaklığını hissedebiliyorsak, canlarını hiçe sayıp, vatan ve millet sevgisi için kurtuluş zaferimize imza atan kahramanlarımızın sayesindedir. 
Ulu Önder Atatürk kazanılan bu zaferin devamının getirilmesi ve küllerinden yeniden doğmuş olan ülkemizin kalkınması için de gençlere olan güvenini göstererek, bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Binlerce şehit vererek, büyük sıkıntılar ve yokluklar içinde, özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bizlerin de, sizlerin sevgi, saygı, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden geleceğinize, birlik içinde hareket ederek, size verilen bağımsızlık meşalesini gelecek kuşaklara aktararak, daha güçlü bir ülke inşa edeceğinize olan güvencimiz tamdır. Sizler, ülkemiz ve milletimiz için canla başla çalışan, gerekirse canını vermekte bir an bile tereddüt etmeyen Fatih’in torunlarısınız. Sizler, Anadolu’muzun verimli topraklarında üreten, kendini geliştirerek bu ülkenin ilmine katkı sağlayan ve bizlere gelecek günlerin daha aydınlık olacağının umudunu veren güçlersiniz.
Sevgili Gençler,
Siz kalpleri vatan ve millet sevgisi ile dolu, gönüllerde bağımsızlık ateşini yakan, Nene Hatunların, Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin; Siz tarihi tarih yapan, Mete Hanların, Yavuz Sultan Selimlerin, Fatih Sultan Mehmetlerin, Atatürklerin bugünkü temsilcilerisiniz.
Korkma! Tarihinle övün bugün; Gün senin günün; Söyle dilden dile Anadolu’yu Türk yurdu kılan, medeniyetler, devletler, imparatorluklar kuran, çağ kapatıp çağ açan kim? “Ya İstiklal, Ya Ölüm!” parolası ile bağımsızlık ateşini yakan, savaş alanlarına bir gül bahçesine girer gibi girip, gözünü kırpmadan bu vatan topraklarına düşen kim?
Sevgili Gençler,
Biz bu topraklarda birlikten doğan gücüz. Adımız Anadolu bugün; sen ben ayrımı yok. Ey kanı deli akan, yiğit Anadolu evlatları! Bu topraklarda doğduysan bir sebebi var; Görevliyim, görevlisiniz ve işimiz hiçte kolay değil. Verdiğin sözü hatırla ve dünyada gerçekleşen olayları ve gelişmeleri doğru değerlendirip, ona göre yol haritaları çizebilmek için; daha çok oku! 
Sahip olduğu bilgiyi sorgulayan ve sürekli kendini yenileyen, yeteneklerini geliştiren, teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olan, olayları ve gelişmeleri geniş bir perspektif ile değerlendirebilen gençler, değişimin ve gelişmenin en önemli anahtarı olarak yarınlarımıza ışık tutacak, geleceğimizin garantisi, birlik ve beraberliğimizin vazgeçilmezi olacaktır. Yarının Türkiye’si, sizlerin çalışmalarınızda gösterdiğiniz çabalar ile şahlanacaktır. 
Bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum."

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENİLDİ

öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Halk oyunları gösterisi ilgiyle izlenildi.

Atatürk'ün gençliğe hitabesi tüm öğrenciler tarafından aynı anda seslendirildi.

SPOR GÖSTERİLERİ SUNULDU, SPORCULAR TÜRK BAYRAĞI AÇTI
Kutlamalar kapsamında çeşitli Spor branşlarındaki gösteriler yapıldı minik balerinlerin gösterisi alkışlandı. Sporcular gösteri sonunda Türk bayrağı açtılar.

Kutlamalar kapsamında Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterisi gerçekleştirildi.
 

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz