Zonguldak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99.Yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Fevkani Köprü üzerinden başlayan gençlik yürüyüşü Valilik önünde son buldu. 

Gençlik yürüyüşüne, Siyasi parti temsilcileri, sivil sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtında ise çelenk koyma töreni gerçekleştirildi.

Vali Ahmet çınar, belediye Başkanı Muharrem Akdemir,  Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Garnizon komutanı ve Askerlik şubesi Başkanı Ayhan kafalı,  İl Emniyet müdür Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çuhalı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı durusu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik hizmetleri Spor İl Müdürü Hakan Yüksel Atatürk anıtına çelenk sundu.

Gençlik ve Spor il Müdürü Hakan Yüksel günün anlam ve önemi ne ilişkin bir konuşma yaparak, “Bugün, milletimizin büyük Önder Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 99. yıl dönümüdür. Bütün umutlarım tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var bulunamayacağını ve kutsal vatan Topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunun üstlenebilecek bir şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerinde vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır sözünü rehber edinerek çok çalışıp ilerde şansınızı birleşik olan görevi en iyi şekilde yapacağından asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramınızı tebrik ediyor başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

STANTLAR GEZİLDİ HALK OYUNLARI FÖSTERİSİ SUNULDU

Spor gösterisin ardından Halk oyunları gösterileri ile tören sona erdi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi