Zonguldak’ta İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı 372/2’nci kısa dönem erler yemin etti. “Kınalı Hasan” adlı filmden alıntıların yapıldığı yemin töreninde aileler gözyaşlarına boğuldu.

372 /2 Kısa dönem erlerin Anma Töreni Jandarma Evi’ de gerçekleştirildi.

Yemin törenine Vali Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile asker aileleri katıldı.

Tören Şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

JANDARMA HER AN GÖREVE HAZIR BİR KANUN ORDUSUDUR...

Ardından İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan konuşma yaptı. Albay Gökhan İnan, Yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 372/2 kısa dönem erlerimizin and içme törenine hepiniz hoşgeldiniz. Bu anlamlı ve özel günümüze teşrif eden tüm konuklarımıza sevgi ve saygılar sunarım. Birazdan milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Şanlı Bayrağımızın gölgesinde anne baba ve yakınlarımızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, gerektiğinde vatan Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şeref üzerine ant içeceksiniz. İçeceğiniz bu and vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi, aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesi olacak. İçeceğiniz kutsal askerlik andı ile vatan hizmet görevini devralarak askerlik hizmeti görevi sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal nöbet hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerimizi gururla ve onurla devredeceksiniz.  Hürriyet ve Bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin İnançlı karalı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir Kanun Ordusu olan Jandarma Teşkilatı'nın bir ferdi olarak birlik ve beraberlik ruhu içinde yemininize bağlı kalıp yurdumuzda Emniyet ve asayiş sağlayacak ve her türlü suç ve suçlulara karşı mücadele edeceksiniz.

KIYMETLİ AİLELER;

Yaklaşık 4 hafta önce Vatan görevini İfa etmek için bizlere emanet ettiğiniz evlatlarımız temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayarak karşımızda sarsılmaz bir iradeyle dimdik durmakta ve sizlerin huzurunda yemin etmek için hazır bulunmaktadır. Bu görkemi tabloyu oluşturarak sizleri yüksek bir heyecan ve coşuyla selamlayan güzide evlatlarımıza ne kadar gurur duysanız azdır.

KAHRAMAN MEHMETÇİKLER;

Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle andınızın sizlere, ailenize, Jandarma Genel Komutanlığı'nda milletimize ve devletimizi hayırlı uğurlu olmasını diler, gözlerinizden öperim”

VALİ VE MİLLETVEKİLLERİ HEDİYE TAKDİM ETTİ...

Albay Gökhan Ünal'ın konuşmasından sonra eller Bayrak şiirini okudu. Jandarma Marşı'nı söyledi ve birlikte Ant içtiler.

“Kınalı Hasan” adlı filmden alıntıların yapıldığı yemin töreninde aileler gözyaşlarına boğuldu.

Vali Ahmet Çınar ve milletvekilleri yemin eden kısa dönem Erler ideallerine çiçek ve hediye takdim ettiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi