Pandemi sebebiyle okullara verilen 2 yıllık aranın ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da eğitim ve öğretim normalleşme ile başladı.
1 ve 3 Eylül 2021 tarihlerinde “Okula Uyum” eğitimi kapsamında Zonguldak genelinde 3252 okul öncesi öğrenci ve 5795 ilkokul birinci sınıf öğrencisi yüz yüze eğitime başlamıştı.
6 Eylül 2021 Pazartesi günü itibariyle de 
Zonguldak genelinde okulöncesi 3.252,i lkokul 25.248, Ortaokul 27.578 ve Lise 30.758 olmak üzere toplam 86.836 öğrenci okulla buluşmanın heyecanını yaşadı.
Mart 2020’den bu yana okulları ile buluşamayan, yüz yüze eğitimden uzak kalan on binlerce öğrencimiz 6 Eylül Pazartesi günü okul heyecanını yeniden yaşadı.
Okul öğrencileri yaptıkları açıklamada çok heyecanlı olduklarını ve okulla tekrar başlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ettiler.
Aynı şekilde öğrenci valileride çocuklarının okula başlamasından dolayı büyük bir heyecan içinde olduklarını ifade ettiler.

Öğrenci velileri okullarda pandemi önlemlerinin alındığını ve çocuklarını da pandemi kurallarına göre hareket etmeleri konusunda uyardığını ifade ettiler.

Öğrenciler ise yüzden öğrenciler. Okullarda maske mesafe ve hijyen kurallarına uyacak ifade ettiler.

Okullarda sabah yapılan törenin ardından çocuklar ilk dersi girmenin mutluluğunu yaşadı.


HER OKULDA POLİS NÖBET TUTTU
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü' 2021-2022 eğitim-öğretim sezonu başlama sebebi len tüm okul önlerinde polis memurları konuşlandırılacak güvenlik önlemi alındı öğrencilerin güvenliği sağlandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi