Vali Mustafa Tutulmaz; "Koronavirüs vaka artışı konusunda Zonguldak olarak Karadeniz illeri arasında Yüzde 200.6 ile Karadeniz'de en iyisiyiz"dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu ziyaretinde gazetecilerin koronavirüs vaka artışı ile ilgili sorularını cevaplandıran Vali Mustafa Tutulmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Vali Tutulmaz, "Günlük vaka sayısında 200'ün üzerine çıktık. Ancak bir taraftan da sevindirici bir yanı var, Karadeniz’e sınırı olan, Karadeniz’deki iller arasında en iyisiyiz.  Ancak 206'da çok yüksek bir rakam ve biz vatandaşların daha çok hassas olmasını istiyoruz. Bu haftada aynı rakamlar çıkabilir belki birkaç rakam üstüne çıkabilir son günlerdeki rakamlar bunu gösteriyor."dedi.

DAHA ÖNCE GEÇİRENLERDE CORONA GEÇİRİYOR..

Vali Mustafa Tutulmaz daha önce corona geçirenlerin de ikinci kez koronaya yakalandıklarına dikkat çekerek, "Salgının bulaşıcılığı çok hızlandı. En küçük ihmal de bulaşıyor. Daha önce geçirenler tekrar geçiriyor. Mutatdan sonra salgına yakalananlar tekrar yakalanmaya başladı. Biz yakalandık bir daha yakalanmayız diye bir kural yok. Çok dikkatli ve hassas olmamız gerekiyor vatandaşların. Şu anda yakın çalışma arkadaşlarımdan iki tanesi hastalığı geçirdikleri halde tekrar yakalandılar."şeklinde konuştu.

AŞILARIMIZI OLMAYA DEVAM ETMELİYİZ..

Aşı konusunda da açıklama da bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, 'Bunun için dikkatli olmaya devam etmemiz lazım. Aşılarımızı olmaya devam etmemiz lazım.Aşı konusunda ülke genelinde iyi durumdayız. Önümüzdeki süreçte iyi günleri hep beraber göreceğiz."ifadesini kullandı.

ŞİMDİLİK EK TEDBİR ALINMAYACAK..

Vali Mustafa Tutulmaz Ramazan ayında ek tedbirler alınıp alınmayacağını yönündeki soruya ise: “Şu anda ekstra bir tedbir arayış içerisinde değiliz. İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen tedbirleri uyguluyoruz. Farklı bir tedbir içerisinde değiliz. Rakamlar bu eğilim içerisinde devam ederse ancak ve ekstra bir rakamlara ulaşılırsa hastanelerin yükünü arttıracak bir sayıya ulaşırsak biz de ek tedbirler alırız."diye konuştu.

GÜNEY AFRİKA MUTANTI ZONGULDAK'TA DA VAR

Vali Tutulmaz, Bartın’da güney Afrika mutantı görüldü Zonguldak’ta da var mı? sorusuna evet var diye cevap verdi. Vali Tutulmaz Afrika mutantlı vaka sayısı ile ilgili bilgi vermedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi