Bereket versin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa yönelik destek paketi olarak birinci grupta yer alan Kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul personel servisi, düğün salonu, öğrenci yurdu, hamamlar, kırtasiyeler, internet kafeler, lunaparklara

İkinci grupta ise; Bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar seyyar satıcılar, sıhhi tesisat, hırdavat, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabı, konfeksiyon, zücaciye, tuhafiye ve kurs işletmelerine bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi,

Lokantalar, pastaneler, dondurma, berber, taksici, minibüsçü, otobüsçü, pazarcılara da bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacağını açıkladı.Açıklanan destek paketini Zonguldaklılara sorduk.

SEZGİN: DESTEK VERİLECEK OLMASI TABİİ Kİ İYİ

Kahvehaneci esnafı Şendoğan Sezgin, "Bir nebze memnun olduk zaten uzun süre kapalı kaldık. Kısıtlamaların kaldırılarak serbest olmasını bekliyoruz.Zaten biz kurallara uyuyoruz. 5000 lira 3000 lira destek vermesi iyi oldu. Cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz."dedi.

KALENDER: GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR AMA İYİDİR

Pastaneci esnafı Sinan Kalender, "Devletimize teşekkür ediyoruz biraz geç kalınmış karar ama en azından iyi oldu. "dedi.

DEĞİRMENCİLER: DESTEĞİN VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Taksici esnafı Abdullah Değirmenciler'de, "İnşallah verirler de bizde rahatlarız zaten pandemi çok iş yapamadık ekmek parası kazanamadık. "dedi.

ERENER: YETMEZ AMA BEREKET VERSİN

Ayakkabıcı esnafı Tozman Erener'de, "Yetmez ama bereket versin demek düşer bize. Bir esnaf olarak bunu söylemek isterim."dedi.

DEMİRKILIÇ: DESTEK VERMEK İÇİN GEÇ KALINDI

Berber esnafı İsa Demirkılıç ise, "Destek vermek için geç kalındı bence kapalıyken verilmesi gerekiyordu. Kapalıyken kimse arayıp sormadı. Şimdi dükkan açıldıktan sonra destek versinler neye yarar" ifadesini kullandı.

ERİŞOĞLU :GEÇ OLDU AMA KÖTÜNÜN BİRAZ İYİSİ

Lokantacı esnafı Salim Ermişoğlu'da, "Geç oldu kötünün biraz iyisi.Yapabilecek bir şey yok .Pandemi sürecindeki esnaf olarak çok zorlu zamanlar geçirdik"dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi