AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "AK Parti’nin toplam üye sayısı 11 milyon 200 bine ulaşmış durumdadır. 2023 yılına kadar her yıl 1 milyon yeni üyeyle 2023 yılına kadar 15 milyon üye sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.

AK Parti Zonguldak Teşkilatları olarak 8 İlçemizde devam ediyor. Şu anda 76 bin rakamına ulaştık. Hedefimiz yıl sonuna kadar 80 bin üye sayısına ulaşmaktır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

İl Başkanları toplantısı kongre süreci ilimizdeki yatırımlar ve askıda ekmek kampanyası gibi konularda değerlendirmelerde bulunan Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun önemli açıklamalarda bulundu.

ZONGULDAK'TA ÜYE SAYIMIZ 76 BİNE ULAŞTI, HEDEFİMİZ 80 BİN ÜYE

Geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen İl Başkanı toplantısını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun  şunları ifade etti:

“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla geçtiğimiz hafta 141’nci İl Başkanları Toplantımızı gerçekleştirdik. İl Genel Meclisi Başkanımız Necdet Karaveli, Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan, İl Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Erbay ve İl Gençlik Kolları Başkanımız Burhan Onuk’la birlikte katılım sağladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından, Genel Başkan Vekilimiz Numan Kurtulmuş’la teşkilatlar bazında yaptığımız toplantıda görüş alışverişinde bulunduk. AK Parti olarak kongre sürecimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla büyükşehirlerimizden başlayarak il kongrelerimiz başladı.

Genel Başkan Vekilimiz Numan Kurtulmuş’la gerçekleştirdiğimiz toplantının birinci gündem maddesi üyeliklerle ilgiliydi. Bilindiği gibi iktidara geliş tarihimiz olan 3 Kasım’da ülke genelinde etkinlik yapacaktık ancak İzmir’de yaşadığımız deprem nedeniyle etkinliğimizi erteledik. AK Parti Teşkilatları olarak ‘’1 Milyon Üye Kampanyası’yla şu anda partimizin kuruluşundan bugüne kadar 10 aylık süreçte bir milyon 200 bin yeni üyeyle en yüksek rakama ulaştık. Yıl sonuna kadar bu rakam 1,5 milyona ulaşacaktır. 

AK Parti’nin toplam üye sayısı 11 milyon 200 bine ulaşmış durumdadır. 2023 yılına kadar her yıl 1 milyon yeni üyeyle 2023 yılına kadar 15 milyon üye sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.

AK Parti Zonguldak Teşkilatları olarak 8 ilçemizde devam ediyor. Şuanda 76 bin rakamına ulaştık. Hedefimiz yılsonuna kadar 80 bin üye sayısına ulaşmaktır."

ASKIDA EKMEĞİ ELEŞTİRMEK YERSİZ CHP'LİLERDE DAHA ÖNCE BU TÜR DAĞITIMLARI YAPTILAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Cumhur İttifakı’nın Zonguldak’ta başlatılan ‘Askıda Ekmek Kampanyası’yla ilgili soruya da yanıt veren Tosun, “Askıda Ekmek Kampanyasıyla ilgili tartışılacak bir durum yok. Türk adet ve geleneklerinde olan ve yıllardan beni yaşatılan bir kültürdür. MHP bizim Cumhur İttifakı ortağımızdır. MHP’nin yaptığı ‘Askıda Ekmek Kampanyası’ doğrudur, CHP’li kardeşlerimizde buna karşılık vermiştir. Bence bunlara gerek yok. Sonuçta ihtiyacı olan insanlarımızla ilgili aynı zamanda hükümetimizin de çalışmaları da var. CHP’lilerde daha önce bu tür dağıtımları yaptılar. Hatta evlere kadar götürüp, fotoğraf bile çektirmişlerdi. Bu olayı bir kavga ve kaos ortamına çekmeye gerek yok. Türk adet ve geleneklerinde bu tür dayanışmalar vardır. MHP’li kardeşlerimizde bunu gayet güzel bir şekilde gerçekleştirmişlerdir. Güzel bir yardımlaşma örneği sergilemişlerdir. ‘Askıda Ekmek Kampanyası’nı eleştirmek ve tartışmak yerine, Zonguldaklıları daha fazla mutlu edecek işlerle ilgilenelim, vakit harcayalım. 

CUMHURBAŞKANIMIZI KONGREMİZE DAVET EDECEĞİZ

Kongresi tarihi henüz belli olmadığını ancak Cumhurbaşkanının kongreye davet edeceklerini belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Zonguldak Teşkilatı olarak ilçe ve gençlik kollarımızın kongrelerini gerçekleştirdik. Kadın Kollarımızın kongrelerini gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak kongremize gelmesi yönünde çaba göstereceğiz. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızla bu yönde sürekli görüşüyoruz."şeklinde konuştu.

OYUMUZUN DÜŞTÜĞÜ ŞEKLİNDEKİ ANKETLERE KATILMIYORUM, AK PARTİ'NİN HERHANGİ BİR OY KAYBI YOK

AK Parti'nin oy oranı düşük gösteren anketlerde tek gösteren İl Başkanı Zeki Tosun, "AK Parti’nin ne Türkiye genelinde, ne de Zonguldak’a herhangi bir oy kaybı yok. Bunu yeni üye kayıtlarımızda görüyoruz. Oy sayımızın düştüğü yönündeki anketlere katılmıyorum."şeklinde konuştu.

BAKANLARIN DEĞİŞMESİ BÜYÜTÜLECEK BİR OLAY DEĞİL 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Berat Albayrak istifasını kabul edilmesi yerine ve başka bir isim atanmasını değerlendiren İl Başkanı Zeki Tosun, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan nezdinde zaman zaman bakanlar değiştirilmiştir. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ta affını istemiştir, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da yeni Hazine ve Maliye Bakanlığına atama yapmıştır."dedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE 4 KATI BİR HİZMET BİNASI YAPILACAK

Geçtiğimiz hafta Vali Mustafa Tutulmaz Başkanlığın da düzenlenen toplantıyı değerlendiren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, " Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün devam eden ve yapılması planlanan projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. İl Sağlık Müdürlüğü’nün eski kolejin orada parası hazır olan tüm birimleri bünyesinde toplayacak 4 katlı bir projesi var. Sağlık noktasında ki, pandemi salgını son dönemlerde ciddi bir artış var. Bu noktada vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları, çıkmaları halinde ise hijyen, maske ve sosyal mesafeye dikkat etmelerini rica ediyoruz."şeklinde konuştu (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi