ZONGULDAK'TA KANSER HASTALARI MAĞDUR 

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kanal Z ekranlarında yayınlanan Gamze Gayret ile Yüksek Tansiyon programında önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'ta bir çok kanser hastasının ve çeşitlerinin bulunduğunu, tek bir onkoloji doktorunun yetmeyeceğini kanser hastaları ve yakınlarının mağdur olduklarını dile getirerek şunları söyledi;

HERHANGİ BİR MAKAMDAN İZİN ALMAM GEREKMEZDİ

Biz genel itibari ile pek çok sorunu çözmek için adımlar atıyoruz.Milletvekili olarak diğer vatandaşlarımızdan çeşitli sektörlerde ki iş insanlarından yöneticilerden farklı bir özelliğimiz var oda şudur biz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev aldığımız için bizim herhangi bir amirimiz yok dolayısıyla biz millet adına milletin sorunları neyse neredeyse en nasıl çözülmesi gerekiyorsa bu doğrultuda vatandaşımızın gittiği her yere gitmek durumundayız . Gidip sorunu yerinde tespit etmek görmek durumundayız bu bakımdan bir milletvekili doğal olarak verilen görevi ifa etmek için onun yaşadığı sıkıntıları yerinde görmek için Atatürk devlet hastanesi ek binası’na yani tıbbi onkoloji servisinin bulunduğu bölüme bir ziyaretler gerçekleştirdik. Bunda bir gariplik mi var? Herhangi bir makamdan izin almam gerekir mi hayır gerekmez. Zaten çok yoğun bir kuyruk var ve buradaki hastalarda kanser hastaları ve kanser hastalarının yakınları bu doğrultuda biz bunuda aynı zamanda kayıt altına almak için yani fotoğraflamak istedik ve o noktada güvenlikler de buna engel olmak istediler tabi maskeli olduğumuz için ben de kendimi tanıttım yani maskemi çıkardım ve dedim ki ben milletvekiliyim millet adına buradayım buradaki durumu tespit etmek durumundayım o nedenle biz bu çekimi yapacağız ve siz hastanedeki yetkililere durumu haber verebilirsiniz.Onlarda bize çekimin yasak olduğunu söyledi. Tabi şeffaflık için kayıt altına alıyoruz kamera ile de kamuoyuna bu yönde doğru bilginin aktarılmasını sağlamak için ve dolayısıyla da onlara haber vermeye gittiler biz de normal vatandaşlarımızla bir araya geldik. Onkoloji doktorumız aynı zamanda tanıdığınız bir doktor.Kıymetli bir kişi her hangi bir şekilde onun işini aksatacak bir diyaloğa girmedim.

ZONGULDAK'TA HER ÇEŞİT KANSER HASTALIĞI VAR

Zonguldak’ın nüfusun 591.000 yani yaklaşık 600.000 nüfusu var Zonguldak’ta beş tane milletvekili 600.000 nüfuslu düşen milletvekili sayısı 5 tane 600 binlik nüfusa düşen tıbbi onkoloji sayısı bir tanedir. Bu doktor izin yapabilir tayini çıkabilir.

Canla başla yedi gün 24 saat çalışıyor ama o kadar çok kanser hastası var ki. Zonguldak'da kanser çeşitleri bakımından bir deney laboratuvarı gibi şu anda her çeşit kanser hastalığı var.

Her ailede kanser hastası var ve onlar şu anda Büyükşehir yollarında hırpalanıyor. 

CUMHURBAŞKANINA SESLENİYORUM

Türkiye cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir on binlerce kanser hastasına bir tıbbi onkolog bakamaz o nedenle sayın Cumhurbaşkanı Zonguldak’a geleceği gün üç tane sesleniyorum yanımda bir onkolog da getirsin .

(HABER GÖKSEL ÇOLAK)

Editör: Haber Merkezi