ZGC Editör Masası'nın konuğu olan AK Parti Milletvekili Uçar, bölgemizde istihdamın çeşitlendirilmesi gerektiğini hatırlatarak; "Rödovanslı sahalarla ilgili bir süreç yaşanıyor. İstihdam konusundaki görüşmeler devam ediyor. Sorunları çözeceğiz" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Editör Masası'nın konuğu oldu. 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar' da; "Zonguldak'ın tablosunu ortaya koyarak süreci değerlendirmek üzere zaman zaman bir araya geliyoruz. Pandemiden dolayı bunu malesef az yapmak durumunda kalıyoruz. Eleştiriler saygı çerçevesinde olacağı sürece elbette yapılacaktır. Zonguldak'ın geçmişi ve geleceği ile ilgili proje çalışmalarımız da devam ediyor." ifadesini kullandı. 

"TTK'YA İŞÇİ ALIRSANIZ İYİSİNİZ, ALMAZSANIZ HAİNSİNİZ GİBİ BİR ANLAYIŞ VAR" 

Milletvekili Hamdi Uçar, bölgemizin madencilik şehri olduğunu hatırlatarak rödovanslı sahalarla ilgili konuştu. Uçar, aynı zamanda bölgemizde istihdamın çeşitlendirilmesi gerektiğini hatırlatarak; "Rödovanslı sahalarla ilgili bir süreç yaşanıyor. İstihdam konusundaki görüşmeler devam ediyor. Bölgemizde illegal yollarla işletmecilik yapan kişiler yüzünden kazaları görüyoruz. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyor. Bitti mi, bitmeyecek çünkü burası kömür şehri. Bakanlığın bu konuda özel bir çabası ve gayreti var. İstihdamın artırılması konusundaki görüşmelerimiz sürüyor. TTK'ya işçi alırsanız iyisiniz, almazsanız hainsiniz gibi bir anlayış var. Şehrimiz enerji şehri. TTK'nın ayakta kalması için gelişmeleri takip ediyoruz, ihtiyaç varsa mutlaka alınsın. Bizde özelleştirmeye karşıyız. Ancak istihdamın çeşitlendirilmesi gerekiyor. Hep TTK üzerinden gittik ve tosladık şu anda. Madencilik üzerine kurulmuş bir şehir şimdi terk edilmiş diye anılıyor. Geçmişi sorgulamak gerekiyor ama bunlara bakmıyoruz biz." ifadelerine yer verdi. Hem istihdamın ve hem de üretimin artmasını istiyoruz.

Zonguldak maden şehridir. TTK'nın hiç zaman özelleştirilmesi gibi bir düşüncemiz yok

KİLİMLİ MUSLU İHALESİ YAPILACAK, FİLYOS'TA DEVASA YATIRIMLAR VAR

Bölgede önemli yatırımlar olduğunu belirten AK parti Milletvekili Hamdi Uçar, "Bölgemizde çok önemli yatırımlar var. Filyos ta devasa yatırımlar var. Liman bitmek üzere. Çok dinamik bölge orası.

Mithatpaşa tüneli ve kavşak düzenleme ile tünel açma çalışmaların hızla devam ediyor ve bu yatırımlar 2021 yılı sonunda tamamlanacak.

Ayrıca Kilimli-Muslu arası yol ihalesi de yapılacak" dedi.

ZEKİ TOSUN'UN KONGREYE HALKI DAVET ETMESİ BANA GÖRE DOĞRU DEĞİLDİR, ÇÜNKÜ PANDEMİ VAR

8 Şubat'ta yapılacak olan AK parti Zonguldak İl 7.Olağan kongre için İl başkanı Zeki Tosun'un halkı kongreye davet eden açıklaması konusundaki soruya ise Milletvekili Hamdi Uçar, kongreye halkın davet edilmesinin doğru olmadığını, kongrenin pandemi kurallarına uygun olarak yapılacağını ifade etti. 

CUMHUR İTTİFAKI SORUNSUZ  DEVAM EDİYOR

Milletvekili Uçar cumhur ittifakının sorunsuz olarak devam etiğini belirti.

İHALE NİYE SAKLANSIN Kİ

Filyos'ta ikinci ihalene kamuoyundan 439 gün saklanıldığı şeklindeki iddialara cevaplıyan Milletvekili Hamdi Uçar, "İhaleyi niye saklasınlar ki, bunun mantığı yok.Liman üst işletmeciliği için bakanlık çalışma yapacak."

BOGAZİÇİ EYLEMLERİNDE GEZİ PARKI CANLANDIRDILMAK İSTENİYOR

Boğaziçi eylemlerin değerlendiren milletvekili Uçar, "Geziparkı eylemi canlandırılmak isteniyor. Buna müsaade etmeyiz. Oradakiler gerçek öğrenci değil. Ayrıca Eylemleri takip ediyoruz açıklaması yapan ABD önce kendine baksın, " diye konuştu.

BAKAN YARDIMCILARI ZONGULDAKLI

Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak'tan niye bakan çıkmıyor sorusuna ise, "Adaletin bakanlığında 2 tane Zonguldaklı bakan yardımcısı var. Yargıda yüksek kademede görev yapanlar var. Zonguldak gibi bir çok ilden bakan çıkmayan iller var ancak bu hizmet, yatırım gelmiyor anlamında değildir. 2.5 yıldır görevdeyim ve Zonguldak çok büyük yatırımlar aldı." diye konuştu. 

EREĞLİ TERSANELER BÖLGESİNDE GÜZEL GELİŞMELER OLACAK

26  Şubat ta lavuar alanı ihale edileceğini belirten Milletvekili Uçar ayrıca Ereğli tersaneler bölgesinde güzel gelişmeler ve yatırımların olacağın ifade etti.

KANDİLLİ’DE ERDEMİR, BAĞLIK'TA BEREKET ENERJİ SAHALARI

Uçar, Erdemir tarafından kandilli sahası işletilecek ve orada yaklaşık 800 kişi istihdam edilecek. Ayrıca bereket enerji'de ortakla birlikte bağlık sahasında çalışacak ve 1000 kişi istihdam edilecek. Bunlar güzel gelişmelerdir.

TTK dışında Zonguldak'ın istihdam çeşitliliği sağlanmalıdır. Filyos'ta devasa yatırımlar var mesela. 

KARAMAN BELEDİYESİ'DE GİZLİ SAKLI İŞÇİ ALIMI YAPILMAMIŞTIR

Karaman Belediyesi'nde fetö iktisatlı olduğu gerekçesiyle bir kişini iş fesh edilmesi konusundaki soruyu cevaplandıran Milletvekili Hamdi Uçar, "Karaman Belediyesi'nde gizli saklı bir alım olmamıştır. Her şey yasaldır. İşe alınan kişi iş akdini fesh edilesi sebebi eşini yargılanmasından dolayıdır. kendisinin yasam olarak bir sıkıntısı yoktur ancak hassasiyet gösterilerek iş akdi fesh edildi. Dolayısıyla yasal olmayan bir şey söz konusu değildir" dedi.,

MERKEZ CAMİNİN AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANIMIZ YAPACAK

Milletvekili uçar, yapımı devam eden merkez camiini inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ve açılını Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.

POSBIYIK ERDEMİRİ YIPRATMA PEŞİNDE

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Erdemir arasında ki gerginlik konusunda da açıklamada bulunan milletvekili Uçar, "Halil Posbıyık gerginlik peşinde. Dünya devi olan erdemir yıpratılmamalı. Posbıyık süreci iyi yönetemedi. Önümüzdeki günlerde Erdemir'de bir toplantı düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

BUTİK STAD İÇİN YER ARANIYOR, MEVCUT STAD DA KORUNACAK

Milletvekili Uçar, Butik stad için yer arayışları sürdürüldüğünü ayrıca mevcut stadında yenilenerek korunacağını söyledi.

Uçar ayrıca, Gençlik Spor Bakanlığı'nın ilimizde önemli yatırımları olduğunu  söyledi.

HASTANE CHP'Lİ MÜTEAHHİT YÜZÜNDEN GECİKTİ

Cami sonradan başladı ,hastane önce ama hastane daha önce bitecek konusuna ki soruyu cevaplandıran Milletvekili Hamdi Uçar, “Hastane niye gecikti, hastane CHP’li müteahhit yüzünden gecikti ama kimse bunu dile getirmiyor. Cami inşaatı ile hastane inşaatını mükayese etmek doğru değil" dedi.

Hastane yeri tartışmasının da gereksiz olduğunu belirten Hamdi Uçar, hastane otopark sorununu da hastane müştemilatları yıkılarak yerine açık ve kapalı otopark yapılarak çözüme kavuşturulacağını, kız meslek lisesini yıkılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

HASTENE AĞUSTOS VEYA EYLÜL'DE AÇILACAK

Milletvekili Hamdi Uçar, hastane önümüzdeki Ağustos veya eylül ayında hizmete açılacağını, şu anda anjiyo ünitesini kurulacağını ifade eti. 

MAKZON KONUSUNDA CHP'NİN TUTUMUNU KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

Zonguldak belediye Meclisi'nde kabul edilen MAKZON projesini değerlendiren Milletvekili Uçar, "Makzon projesi önemli. Ancak CHP sürekli engel olma peşinde ve bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

VALİ TUTULMAZ ÖRNEK BİR BÜROKRATTIR. ZONGULDAK'TA DEĞİŞECEK BÜROKRATLAR VAR

Bürokratlar çalışmıyor dersek haksızlık etmiş oluruz. Başarılı olan da var olmayanda var. Örneğin Vali Mustafa Tutulmaz dur durak bilmiyor. Valimiz örnek bir bürokrattır. Zonguldak'ta Mental yorgunu olan bürokratlar var. Değişecek bürokratlar var." dedi.

Milletvekili Uçar, "Bakka'nın da güzel çalışmaları ve projeleri olduğunu da sözlerine ekledi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi