Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Türk Halk Müziği Korosu Konseri Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konseri Vali Erdoğan Bektaş, Belediye başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet müdürü Ahmet Metin Turanlı, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi ayan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda sanatsever izledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yeni yıl konseri,  (Yeni yıla yeni umutlarla) konsepti içinde gerçekleştirildi.

Şef Mustafa Kömürcü nezaretinde Belediye Kültür Merkezi Türk Halk Müziği Korosu 21 eserden oluşan Türk Halk Müziği eserlerini solo ve koro halinde seslendirdiler.

Konser izleyicilerden büyük alkış aldı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir ve protokol konseri sık sık alkışlayarak desteklediler.

Konser esnasında efe kostümü giymiş iki kişi sahneye çıktı ve kahramanlık türküsü söylendi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş konser sonunda yaptığı konuşmada koro ekibini kutladı.

Vali Bektaş konser sonunda yaptığı açıklamada ise, “Koro mutlu, herkes mutlu. Katılım Bir hayli yoğun. daha ne denebilir ki, 7 yıldır devam eden bir çalışma ve gerçekten güzel. Tebrik ediyorum, konser çok güzeldi” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’de yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz bu konserler 7-8 yıldır devam ediyor. Hem Türk Sanat müziği olsun hem Türk Halk müziği olsun ve diğer dallarda konserlerde yapılıyor. Mustafa hocamız sağ olsun bizi kırmadı ve görev aldı. Konserde Anadolu'nun her bölgesinden ezgiler yer aldı. Teşekkür ediyorum ben koroya katılan arkadaşlarımıza. Koroda her yaş grubundan insanlar var ve bölgemizi yetiştirdiği Ender saz sanatçıları da var gerçekten hepsi birbirinden kaliteli arkadaşlarımız, onları da kutluyorum. Öncelikle Zonguldak’ın bu tür etkinliklere de ihtiyacı var. İleriki günlerde de bu tarz etkinlikler kültür sanat etkinlikleri devam edecek. Konsere gençlerimiz çocuklarımız büyüklerimiz konseri yoğun ilgi gösterdiler, Zonguldak ben her zaman söylerim bir kültür şehridir. Salonda yer yoktu ve insanlar sandalyede oturdu, koridorlarda oturdu. Ben katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Zonguldak’ımızın bu birlikteliklere ve bu güzelliklere ihtiyacı var. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi