3 yeni okul ihalesi yapıldı

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun; 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 440 okul ve 5 bin 73 derslikle hizmet verileceğini söyledi.

Zonguldak okul sayısının 436’dan 440’a çıktığını ve üç yeni okulun ihalesinin yapıldığını açıklayan Tosun; İkinci dönemden itibaren bu okullarımızı eğitim öğretime başlaması planlanmaktadır dedi. 

Yeni yapılan okullar hakkında bilgi veren Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun; “ Şu an devam eden dört inşaatımız var eğitim yatırımı olarak. Bunlardan biri 24 derslikli Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu, 16 derslikli Gökçebey ortaokulu, sekiz derslikli Gülüç ortaokulu ve Çaycuma ilçemizde meslek lisesi olmak üzere toplam dört okul İnşaatımız var. Okullarımızın İnşaatı bitti atölye inşaatlarını bekliyoruz, toplamda 436 olan okul sayısına dört okulda ilave ederek 440 okulumuz olacak.

5 bin 73 derslikli okullarımızla 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına girmiş olacağız.

Yeni yatırımlarımızın ihaleleri yapıldı, Bahçelievler ilkokulu, Alaplı ilköğretim okulu ve mithatpaşa ilkokulumuz olmak üzere üç okul ihalemiz yapıldı.

Ancak bunlar gelecek yılın ilk dönemine yetişmesi zor görünüyor. İkinci dönemden itibaren bu okullarımızı eğitim öğretime başlaması planlanmaktadır” dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi