Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi ve Türk Kızılay Zonguldak Şubesi'nin katkılarıyla, sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için 4 yardım tırı bölgeye hareket etti. 
Kastamonu'nun Bozkurt İlçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından, bölge halkının yaralarını sarmak amacıyla Zonguldak halkı harekete geçti. Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi ve Türk Kızılay Zonguldak Şubesi'nin katkılarıyla mobilya malzemesi, temizlik ve hijyen malzemesi ile suların bulunduğu 4 tır ile 1 kamyon, sel bölgesine hareket etti. 

Valilik önünde düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Rektör Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Gönen Süslü ile daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, törende yaptığı konuşmada Kızılay olarak ihtiyaç sahiplerine her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade etti. Her genç yardım yapan kişi ve kuruluşların isimleri okuyarak onlara tek tek teşekkür etti.Vali Mustafa Tutulmaz'da yaptığı konuşmada yardımlardan dolayı Zonguldak halkına teşekkür ederek şunları söyledi: ''Son günlerde karşı karşıya kaldığımız yangın ve sel afetleri ülkemizi derinden üzüntüye boğmuştur. Devletimiz güçlüdür, yaraları sarmaktadır başlatılan yardım seferberliğine hassasiyet göstererek katılan Alicenap Zonguldaklı hemşerilerimize, ilimizin tüm sanayi kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, gönülden teşekkür ediyoruz’’ dedi.


(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi