Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, "Zonguldak ülke ekonomisine taşkömürünün yanında artık doğalğaz ile de katkı verecek" dedi.
4 Haziran'da Cumhurbaşkanı Edogan'ın Zonguldak ziyaretinde Karadeniz'de 135 milyar metre küp daha doğalgaz rezervini açıkladığını belirten Başkan Varol Demirköse, bunun Zonguldak ve bölgemiz açısından çok önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.
Zonguldak'ın bundan sonra ülke ekonomisine taşkömürü ve demirçelikin yanı sıra artık dogalgaüz ile de katkı vereceğini ve ayrıca Filyos projesinin hızla ilerlediğini belirtti.
konuşmasına jandarma teşkilatını kuruluşunun 182 yıldönümünü kutlayarak başlayan MHP İl başkanı Varol Demirköse, şunları söyledi:
"Jandarma teşkilatının kuruluşunun 182 yıl dönümü kutlu olsun canla başla görev yapıyorlar Biz kendilerine teşekkür ediyoruz sağ olsunlar var olsunlar. Biliyorsunuz ikinci Abdülhamit Han'ın rüyası olan Filyos projesinde çalışmalar devam ediyor. Tüm dünyada pandemi ile ilgili sıkıntı devam ederken ülkemizde ve Zonguldak'ta çalışmalar aksaksız şekilde yürüdü ve şu anda Filyos projesinin alt yapısı tamamen tamamlanmış durumda. Fakat bizim için ayrı bir sevinç olarak da biliyorsunuz doğalgazın keşfidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 4 Haziran'da Zonguldak'a gelmesi ve Filyos'tan bu müjdeyi açıklaması çok güzel. Zonguldak bugüne kadar kömür ile anılırken, Demir Çelik ile anılırken artık doğalgaz ile de ülkemiz sanayisine katkı verecek olması ayrı bir güzelliktir. Tabii ki bu böyle kalmayacak ve Cumhurbaşkanımıza bir görüşmemiz olmuştu vekillerimizle de zaten görüşüyoruz Filyos projesi kapsamında ve bölgemizde bu doğalgaz çalışması devam edecek ve Zonguldak bugüne kadar taş kömürü ile anılırken artık bundan sonra hem taş kömürü hem Filyos projesi hem de doğalgaz ile de ülkemize katkı sağlayacaktır"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi