Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı’nın sunduğu Ana Haber Bülteni’ne Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan canlı telefon bağlantısı ile katıldı. 

Alan, Zonguldak’ın virüsü çok ciddiye almadığını ve tedbirlere uymadığını belirterek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

HER NOKTAYI DEZENFEKTE ETTİK

Cumartesi günü itibari ile dezenfekte işlemlerini hızlandırdık. Halk otobüsleri , duraklar, parklar, hastaneler, taksiler, kahveneler, belediyenin hizmet binaları, adliyeler, jandarma komutanlığına bağlı birimler, Ptt, göç idaresine kadar çoğu yer dezenfekte edildi ve devam ediyor. 

ZONGULDAK'TA VİRÜSE RASTLANMADI

En önemlisi bulaşmasını azaltmak. Acil işler olmadığı sürece dışarı çıkmayalım. Vatandaşlarımız bir şüpheli durumda Alo 180’i arayabilirler. Tokalaşmayalım. Gönül selamı verelim. El hijenimize dikkat edelim. Özellikle 65 yaş üstü riskli grubun kurallara uyması gerekiyor. Zonguldak’ta şuana kadar corona virüsüne rastlanmadı.

ZONGULDAK CİDDİ DURUMUN FARKINDA DEĞİL

Ben hekim olarak kurallara uyulmasını istiyorum.İnsanlar hala dışarı çıkıyor ve dikkat etmiyorlar. Toplu ortamlarda fazla bulunmamalılar. Zonguldak’ta tedbirler alınmıyor.Vatandaşlarımızdan bunu rica ediyorum kurallara uyun. 

15 DAKİKADAN FAZLA SOHBET ETMEYİN

65 yaş üstü vatandaşlarımıza evde alışveriş hizmeti vereceğiz. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bakanlarımız süreci çok iyi yürüttü.15 dakikadan fazla kimseyle sohbet etmeyin. Virüsün şakası yok. Biz tedbiri elden bırakamayız. Herkes tedbiri alsın. En kısa zamanda normal hayata dönmeyi umut ediyoruz. Zonguldak olarak rahat davranıldığını düşünüyorum . Emekliler belirli bir yaş üstündekiler parklarda hala oturabiliyor.'' dedi.

Editör: Haber Merkezi