Simge Kırlı’nın moderatörlüğünü yaptığı Günün Konusu programının telefon konuğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstatikçi ve deprem Cenk Kaplancan oldu.

Hamdi Uçar’ın egosunu tatmin ettiğini söyleyen Kaplancan şunları söyledi:

‘Doğuştan borcumuz var. Bu borcu bir şekilde ödemenin bir yolu olmalıydı. İçimizde hizmet aşkı var. 

Yüreğimizdeki bir gönül bağını bir şehrin hizmetine sunmak adına karşılaştığımız en büyük fırsat oldu. Kurucular ve üyeleri tarafından davet edildik. Bir takım önermelerimiz ve bu önermeler dahilinde çalışmalarımız oldu. Bunları nasıl gerçekleştireceğimize dair toplantılarımız oldu. Zonguldak’a ziyaretimiz oldu. Bu ziyaret neticesinde gerek belediye başkanları gerek sivil toplum örgütü temsilcileri ve platform üyeleri ile yaptığımız toplantılarda kararlar aldık. Bu kararları bir metin haline getirdiğimiz zamanda her demokratik ortamda olabileceği gibi fikir ayrılıkları oldu. Bizde fikir ayrılıklarımızın Zonguldak’ın menfaatlerine zarar vermeden sonuçlanması için gerekli girişimleri yaptık. Bu noktada çalışma azmi ve kararlılık gösteren kişilerle devam etmek için telekonferans görüşmesi gerçekleştirdik. Son derece uyumlu projelerin paylaşıldığı yararlı bir görüşme oldu. Yarın basın duyurumuzu yapmış olucağız. Çalışma yönergelerimizi bitirdik.Bazı değişiklerin bu yönergeye yansıması gerekiyordu. Herkesin tatminkar olabileceği bilgi, görgü,projeleri Zonguldak turizminin artık kalkınması için çalışmalar, tarımda Zonguldak’ın önemli bir noktaya geçişi olarak kollektif bir çalışmayı ortaya koymak üzereyiz. 

HAMDİ UÇAR EGOSONU TATMİN ETTİ

Sayın milletvekilimin ileri görüşlülüğünden kaynaklandığını belirtmeliyim. Sayın vekilim şunu bilmelidir bizde kendisiyle çalışmak için niyetliyiz. Ancak Ak Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısının katılımıyla toplantıya katıldılar. Yüz yüze görüşmeyi tabiki isteriz. Sayın Hamdi Uçar’ın egosunu tatmin etmesi için değil içimizde meydana gelen patlamayla buraya geldik. Cumhurbaşkanımızın açıklamasında dediği gibi Zonguldak sağlık sorunları nedeniyle bu grupta yer aldı. Geçmişte niye yoktu şimdi niye var. Bundan sonra devam edecek mi sorularını karşılamak adına söyleyeceğim tek bir şey var. Bu pandemi bir ışık yaktı ve insanları harekete geçirdi. 

ZONGULDAK’IN PAYDASINI ÖNDE SİYASETİ GERİ PLANDA TUTTUK

İçi boş olan bir yapı değil. Herkesin bir tecrübesi var. Hep Zonguldak ile ilgili projelerin içinde oldum. Ama bütün arkadaşlarımda aynı özelliklere sahip. Ve platform içinde yer alan sivil toplum örgüt ve kuruluşları buralara hakim. Bu olay 3 ayda ortaya gelen bir hadise. Zonguldak’ta birbirini tanımayan insanlar. Bu projelerin bu kafa yapısının tek bir noktaya evrilmesini beklemek yanlıştır. Bu 3 aylık süreç birbirimizi tanımakla geçti. Zonguldak’ın paydasının önde tutup siyaseti geri planda tuttuk.'dedi

Editör: Haber Merkezi