Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak'ın koronavirüs vaka artışında en hızlı ilk 10 vilayet içinde yer aldığını söyledi.
Vali Tutulmaz, vatandaşlara pandemi dekurallarına uymaları için duyarlılık çağrısında bulundu.
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Vali Mustafa Tutulmaz önemli açıklamalarda bulundu.
29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanmayı değerlendiren Vali Mustafa Tutulmaz, "Dünkü genelge doğrultusunda 29 Nisan- 17 Mayıs arası tam kapanma uygulanacak.Bunun ayrıntıları netleşmeye başladı, biraz daha flu olan noktalar var onların da netleşmesi İle beraber ilimiz açısından uygulamayı belirleyeceğiz.Yarın hıfzısıhha toplantısında ilimizle ilgili kararları alacağız. Bugün de Sayın bakanımız ile birlikte tüm valiler ve jandarma, polis ve ilgili kurumlarla toplantımız var. Ayrıntılar bu toplantıda ortaya çıkacak. Ancak şunu da belirtmekte yarar var, tam kapanma olsa da iş dönüp dolaşıp vatandaşımızın hassasiyetinde bitiyor. Vatandaşımızın virüsü ciddiye alması gerekiyor. Şu an itibari ile Zonguldak onuncu vilayet olarak en hızlı vaka artışına sahip oldu. Son üç günlük kapanmada her ne kadar azda olsa düşüş olmasına rağmen bunun sürekli önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Eğer ki bu düşüş kalıcı olursa Zonguldak açısından umut var demektir. Vatandaşımızın hassasiyetinin devamlı olmasını istiyoruz. Bu durumda hassasiyetin dışında yapılabilecek bir şey yok."dedi.

ÜRETİM FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK..
Maden ocakları kapanacak mı sorusuna Vali Mustafa Tutulmaz; “ Açıklanan genelgede üretim ile ilgili, lojistikle ilgili lojistik sokağa çıkma kısıtlamasının istisnası olarak belirlendi.  Ancak bu istisna üretimin hangi alanlarını kapsıyor bunların netleşmesi gerekiyor.TTK da üretim yaptığına göre üretim devam edecek bana öyle geliyor. Genelgeden edindiğim kadarı ile kamu alanında da belirli alanda kurumlar çalışmaya devam edecek.Daha netleşmeyen bölümleri var, bakanımız ile görüştükten sonra ve yarın da toplantımızı yaptıktan sonra bu konular daha netlik kazanacak."dedi.

MADENCİLERİN TEST SONUCUNUN GECİKMESİ, TARAMA TEST SONUÇLARINI İNCELEYEN EKİBİN ENFEKTE OLMASI VE EKİBİN DEĞİŞMESİNDEN KAYNAKLANDI
Maden işçilerinin tarama sonuçları 5 gün geç açıklanması ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Valisi Mustafa Tutulmaz, "Madencilerin geciken koronavirüs test sonuçları ile ilgili Vali Mustafa Tutulmaz; sağlık müdüründen aldığım bilgiler doğrultusunda olayın bir bahanesi yok ve Kabul edilebilir bir şey değil. Tarama testlerinin alındığı gün o hafta çalışan ekip enfekte olmuş. Ekip enfekte olunca onların yerine yenileri gelmiş gözden kaçan bir durum olmuş. Tabii ki bunun hiçbir bahanesi yok sağlık müdürlüğü gerekli incelemeleri yapıyor. Devlette yapılan hiçbir şey kenarda kalmaz ve gereken yapılır."şeklinde konuştum (Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi