Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) 17.Bölge Zonguldak Eczacılar Odası Başkanı Ayşegül Kara, Bugüne kadar Zonguldak ve Bartın il-ilçelerinde 1 milyon maskeyi eczanelerimiz aracılığıyla vatandaşımıza ulaştırdık" dedi.
Ayşegül Kara, eczanelerin halk sağlığı için çalışırken basında çıkan ‘Eczacılar gelen maskeleri istemiyor’ yazısının gerçeği yansıtmamakta olduğunu ve bu haberin yapılma amacının özveri ile yürütülen süreci baltalama çabası olduğunu ifade etti.
Maskelerin eczanelere Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç dağıtım kanalları aracılığıyla gönderilmekte olduğunu, zaman zaman yoğun talep nedeniyle eczanelerde ki maskelerin tükendiğini belirten Eczacı Odası Başkanı Ayşegül Kara, "Maske tedarik süreci, halkımızın maske dağıtım sırasının gelip gelmemesi ve ne kadar süre sonra tekrar maske alınabileceği bizlerin dışında gelişen durumlardır" ifadesini kullandı.
Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) 17.Bölge Zonguldak Eczacılar Odası Başkanı Ayşegül Kara,yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Dünyayı saran ve ülkemizde de mücadele ettiğimiz Korona Virüs (Covid-19) pandemisi sürecinde, eczanelerimizde gerek eczacılar gerekse eczane çalışanlarımızla birlikte ilk günden itibaren ‘en yakın sağlık danışmanı’ olduğumuz bilinci ile halk sağlığı hizmetini sağlamakta, halkın ilaç hizmetini 7/24 kesintisiz yerine getirmekteyiz.
Bölge olarak yüksek riskli iller arasında bulunduğumuz bu dönemde, biz eczacılar elimizi taşın altına koyarak siz değerli vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımı hizmetini üstlendik. Toplum sağlığına destek olmak amacıyla gönüllü olduğumuz bu hizmeti sizin de desteğinizle eczanelerimizde tüm olumsuzluklara rağmen sürdürmeye çalışıyoruz. Maske dağıtımını sürdürürken aynı anda asli görevimiz olan sağlık danışmanlığı hizmetine eczanelerimizde aksatmadan devam ediyoruz.
Bu süreçte kronik rahatsızlıkları nedeniyle raporlu olan hastalarımızın tedavilerinin aksamaması için ilaçlarını temin ediyoruz. 
Bugüne kadar Zonguldak ve Bartın il-ilçelerinde 1 milyon maskeyi eczanelerimiz aracılığıyla vatandaşımıza ulaştırdık. Bizler eczanelerimizde halk sağlığı için çalışırken basında çıkan ‘eczacılar gelen maskeleri istemiyor’ yazısı gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haberin yapılma amacının özveri ile yürütülen süreci baltalama çabası olduğunu düşünüyoruz. 
Maskeler eczanelerimize Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç dağıtım kanalları aracılığıyla gönderilmekte olup talebin çok yoğun olduğu zamanlarda elimizdeki maskeler tükenmekte ve sizlere maske ulaştıramamaktayız. Maske tedarik süreci, halkımızın maske dağıtım sırasının gelip gelmemesi ve ne kadar süre sonra tekrar maske alınabileceği bizlerin dışında gelişen durumlardır. Tüm bu süreçte özveriyle çalışan meslektaşlarımıza ve eczane çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.
Siz değerli vatandaşlarımızın eczacılarınızı anlayışla karşılayarak yardımcı olacağı inancımızla bu süreci el ele vererek sağlıkla atlatmak en büyük arzumuz. Sağlıkla kalın. eczacınız görev başında ve halk sağlığına hizmet etmeye devam ediyor."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi