3,5 milyon takipçisi bulunan sosyal medya fenomenlerinin yaptığı Batı Karadeniz turunun Çaycuma ayağı gerçekleşti. Fenomenler, Çaycuma Belediyesinin SEKA Sosyal Tesislerinde sunduğu yöresel yemeklere hayran kaldı.
Zonguldak’ın yurtiçi ve yurtdışında daha geniş kitlelere tanıtılması, il genelinde turizm sektöründe yapılan ve yapılması planlanan her türlü faaliyet ve organizasyonun belirli bir koordinasyon içerisinde yürütülerek ortak aklın oluşturulması ve kente destinasyon yönetimi bilincinin aşılanması amacıyla kurulan Zonguldak Turizm Tanıtım Çalışma Grubu, 7-11 Nisan tarihleri arasında, “Sosyal Medya Feonomenleri Batı Karadeniz Tanıtım Turu” düzenledi. Youtuber, Instagram fenomeni, fotoğrafçı ve bloggerlardan oluşan ve toplam takipçi sayısı 3,5 milyonu bulan 7 gezi, 3 de gastronomi tanıtım ekibi, bu kapsamda Zonguldak’a davet edildi. Zonguldak’ın bölgedeki önemli turizm noktalarına olan yakınlığına vurgu yapmak amacıyla gezi tanıtım ekibinin programına Safranbolu ve Amasra da dahil edildi. Çaycuma Belediyesi, tümüyle “gönüllü” olarak kente gelen gruplardan gastronomi ekibini Çaycuma’da ağırlayarak, yöresel yemeklerin tanıtımını yaptı. 
ZENGİN BİR MÖNÜ İLE SUNUM YAPILDI
Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesislerinde yapılan tanıtıma Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici’nin yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Berna Çimsalan Özyurt da katıldı. Zonguldak Turizm Çalışma Grubu içinde yer alan Turizmci Muhammet Murat Cüntay, Zonguldak Belediyesinden Şehir Plancısı Gülsüm Yılmaz, BAKKA Temsilcisi Öznur Çapraz ve BEÜ Devrek MYO Öğretim Üyesi Afitap Bulut’un eşlik ettiği Eser Bilen (@hataysandikiçi), Koray Güngör (@meshuryemek) ve Cemil Yüzer’den (@bogazisi) oluşan gastronomi ekibine bazlama, cızlama, gözleme, malay, göce çorbası, ekşili (sirkeli) köfte, kara mancar yemeği, süt çiğli kesme makarna, kulaklı makarna, mancar dolması, nişasta tatlısı, kabaklı börek ve cevizli gömeç ikram edildi. Manda ürünleri üreticisi Perihan Abla açtığı stantta manda yoğurdu, manda sütü ve etinden üretilen diğer mamullerinin tanıtımını yaparken, internet üzerinden ürünlerini pazarlayan @imecegadunlamutfağı da sunuma destek verdi.
ZONGULDAK MUTFAĞININ BU KADAR ZENGİN OLDUĞUNU BİLMİYORDUM
Youtube’da açtığı “@hataysandikiçi” hesabında 1,1 milyon takipçisi olan Eser Bilen tanıtım sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Zonguldak’a ilk geldiğimde, bu kadar çeşit yemek olduğunu gerçekten bilmiyordum. Her yediğim yemek de beni ayrıca şaşırttı. Yemekler çok lezzetli, mutfağı da çok zengin. Yöresel olarak kendini çok geliştirmiş. Her şeyden çok memnun kaldım. Bu geziyi düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
GRUBUN KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜ ZONGULDAK VALİLİĞİ YAPIYOR
Tanıtım turunu gerçekleştiren çalışma grubunda Zonguldak Turizm Platformu Temsilcisi olarak yer alan Turizmci Muhammet Murat Cüntay ise yaptığı değerlendirmede, “Zonguldak Turizm Tanıtım Çalışma Grubunda Zonguldak Belediyesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansından temsilciler yer alıyor. Koordinasyonu Zonguldak Valiliği yapıyor. Biz de özel sektörü temsilen grubun içindeyiz. Hep birlikte Zonguldak’ta turizmi geliştirmek için projeler üretiyoruz” dedi. 
ÇAYCUMA BELEDİYESİNCE ÇOK GÜZEL AĞIRLANDIK
Bu kapsamda yaptıkları toplam dört günlük programın üçüncü gününde Çaycuma’ya geldiklerini söyleyen Cüntay, “Çaycuma Belediyesi bugün bizi çok güzel şekilde ağırlayarak, sosyal medya fenomenleri aracılığıyla ilimizin gastronomik değerlerinin tüm ülkeye tanıtılmasını sağladı. Gösterilen ilgi ve sunumlardan çok memnun olduk. Bu imkânı sunan Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’ya çok teşekkür ediyoruz. Tamamen gönüllü olarak yapılan bu çalışmaya Platformumuz aracılığıyla birçok otel ve restoran destek sundu. Etkinlik bu yönüyle adeta bir kent imecesi şekline dönüştü. 

Editör: Haber Merkezi