Zonguldak genelinde bulunan büyük marketler, zincir mağazalar ve bayii işletmeleri 2023-2024 yıllarında ilimizde üretilen yöresel ürünlere raf tahsis etmek zorundadır.
Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12. Maddesi gereğince Ticaret İl Müdürlüğü tarafından, İlimizde bulunan ve esas işletme konusu hızlı tüketim mallarının satışı olan büyük mağaza ve zincir mağazalar ile bayii işletme ve özel yetkili işletmelerce raf tahsisinin zorunlu olduğu yöresel ürünlerin listesinin yenilendiğini söyledi.

Buna göre İlimiz genelinde 2021-2022 yıllarında 23 ürünün belirlendiğini yapılan çalışma ile 2023-2024 yılları için 25 yöresel ürün üreticisinin tespit edildiğini ve hazırlanan Geçici Yöresel Ürün Listesinin zonguldak.ticaret.gov.tr/ internet adresinde yayınlandığını belirten İsmail Maden, 
“Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12. Maddesi gereğince İl Müdürlüğümüz tarafından, İlimizde bulunan ve esas işletme konusu hızlı tüketim mallarının satışı olan büyük mağaza ve zincir mağazalar ile bayii işletme ve özel yetkili işletmelerce raf tahsisi yapılmak üzere yöresel ürünlerin tespiti amacıyla, İlimizdeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı Odalarının önerileri alınmıştır. Alınan önerilere göre hazırlanan geçici liste //zonguldak.ticaret.gov.tr/ internet adresinde yayınlanmıştır. 25 işletmenin yer aldığı yerelde üretimi yapılan ürünler listede yer almıştır. Ancak bu liste kesin liste değil geçici listedir. Listeye yayınlanmasından sonraki 7 (yedi) gün içinde İl Müdürlüğümüz nezdinde itiraz edilebilir. Fakat İl Müdürlüğümüze itiraz başvurusunda bulunulurken, ilgililer tarafından Yöresel Ürünlerin üreticisi ve tedarikçisi olduğunu gösterir belge ibraz edilmelidir. İtirazlar, itiraz süresinin bitiminden itibaren 5 (beş) gün içinde karara bağlanacaktır. Kesinleşen liste İl Müdürlüğümüzce internet sitesinde ilan edilerek Ticaret Bakanlığı'mıza gönderilecektir. Ayrıca ilimize ait olan bu liste 2 yılda bir güncellenerek aynı süreçlerden geçecektir.” 

Haber: Aytaç Öztürk

Editör: Haber Merkezi