Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu, tüketicileri uyardı.

Merdiven altı kayıt dışı yerlerden ürün satın almamaları konusunda tüketicileri uyardığını belirten Ali Topaloğlu, ayrıca aldıkları ürünün mutlaka fişini almaları gerektiğini ifade etti.

Ayrıca ramazan fırsatçılarına da sert tepki gösteren Ali Topaloğlu, açıklana enflasyon rakamlarına gör Zonguldak’ın zam şampiyonu olduğunu belirterek şunları söyledi: “4 Haziran'da açıklanan enflasyon rakamlarına göre ilimizin de dahil olduğu Bölge (Bartın - Karabük -Zonguldak) Zam şampiyonu olmuştur.

Ramazan ayında insanların dini duygularını istismar ederek keyfi zamlarla yoksul ve dar gelirli insanların satın alma gücü azaltılmıştır.

Bu durumu yaratanları buna izin verenleri denetim görevini yerine getirmeyenleri şiddetle kınıyoruz. Ramazan da dayanışma ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı aylardır. Ne yazık ki ülkemizde ilimizde bunu gösteriş haline getiren bir çoğunluk oluşmuştur. Bu durumlara asla izin vermemeliyiz”

TİCARET ERBABIMIZI UYARIYORUZ

Ticaret erbabınıda uyardıklarını belirten Ali Topaloğlu, “Ramazan Bayramının yaklaştığı bu günlerde, Esnafımızı ve Ticaret erbabımızı uyarıyoruz. Ramazan bayramı nedeniyle keyfi ve gizli zamlardan kaçının vatandaşın rahat bir bayram geçirmesi için gerekli fedakarlığı yapın. Tüketicilerimize sesleniyoruz. Ramazan Alışverişinizi son güne bırakmayın.  Merdiven altı kayıt dışı yerlerden ürün satın almayın. Aldığınız ürünlerin mutlaka fişini alın. Sevdiklerinize aldığınız hediyelerde mutlaka onların ihtiyaçlarını gözeterek ürün alın, Aldığınız hediyelerde mutlaka değişim kartı alın. Bu duygularla Tüm Tüketicilerimizin Ramazan Bayramını kutlarız” şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi