EXİMBANK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÇELİK: “ZONGULDAK’A ŞUBE AÇMAYI PLANLIYORUZ” DEDİ

Eximbank Genel müdür Yardımcısı Hüseyin Çelik Zonguldak TSO’da "İhracatın Finansmanında Türk Eximbank " konulu bir sunum gerçekleştirdi. Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, yapatğı konuşmada, “İllerimizde; Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu’da bulunan işletmelerin yararlanabilmesi için Bölgemizde Eximbank’ın bir şubesinin açılması, şube açılamıyor ise bir irtibat bürosu açılmasını istiyoruz” derken, CHP Zonguldak Miletvekilli Deniz Yavuzyılmaz’da : Eximbank’ın imkanlarından; Zonguldak, Düzce, Bolu, Kastamonu, Bartın ve Karabük'te ki insanların kullanmasını, bu sayede de bölgedeki istihdamı arttırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ZTSO) "İhracatın Finansmanında Türk Eximbank " konulu bir sunum toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantına Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin çelik, ZTSO Başkanı Metin Demir ile; Zonguldak, Düzce, Bolu, Kastamonu, Bartın ve Karabük'ten çok sayıda TSO başkanları ve iş adamları katıldı.

METİN DEMİR; EXİMBANK’IN ŞUBE AÇMASINI İSTİYORUZ

Zonguldak TSO Başkanı Metin demir açılmış konuşmasında Eximbank’ın iş dünyası için çok önemli olduğunu belirtti.

Eximbank’ın Zonguldak’ta şube açmasını istediklerini belirten TSO Başkaını Metin Demir, şunlearı söyledi:

“Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Bolu ve Düzce İlleri, İlçeleri ile birlikte halen önemli miktarda ihracat yapan, ihracata yönelik ürün ve ithal ikame ürün üreten illerimizdir. İlerimiz aynı zamanda limanları, demir yolları, kara ve potansiyel hava yolları ile mevcut ve potansiyel alıcı ülkelere ulaşım açısından oldukça avantajlıdır. Bölgemiz, Zonguldak Filyos projesi dahilinde halen yapılmakta olan Liman (25 Milyon ton/yıl) ve yapılacak olan Endüstri Bölgesi (6.000 dekar) ve Serbest Bölge (13.000 dekar) ile ülkemizin en önemli ihracat merkezlerinden biri olacaktır. Eximbank’ın halen illerimiz de  ( Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu ) ne bir şubesi ne de bir irtibat bürosu bulunmamaktadır. Bölgemizdeki işletmeler için, Eximbank’ın muhatap şubesi Gebze Şubesi olup oldukça uzaktır. Bu durum işletmelerimizin Eximbank’ın imkanlarından yararlanmasını güçleştirmektedir. Bu bağlamda İllerimizde (Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu) bulunan işletmelerin yararlanabilmesi için Bölgemizde Eximbank’ın bir şubesinin açılması, şube açılamıyor ise bir irtibat bürosu açılması için, Eximbank Genel Müdürlüğü nezdinde Odamız tarafından girişimlerde  bulunulmuştur. Sayın Genel Müdür Yardımcımız Hüseyin Çelik bu kapsamda İhracatın Finansmanında Türk Eximbank konulu bir sunum yapmak üzere odamızda bulunmasından mutluluk duyuyoruz. Toplantıya oda yönetimimiz ile birlikte, ihracat yapan, ihracata yönelik ürün ve ithal ikame ürün üreten firma yetkilileri katıldı. Ayrıca CHP Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Deniz Yavuzyılmaz’a da bu konuda ki çabası nedeniyle teşekkür ediyoruz. Zonguldak’ta bir Eximbank Şubesini açılmasını istiyoruz ve bu kapsamda TSO hizmet binası bünyesinde ücretsiz olarak yer tahsisi yapmayı da taahhüt ediyoruz” dedi.

DENİZ YAVUZYILMAZ: EXİMBANK’IN İMKANLARINDAN İŞ İNSANLARINI KUMLANMASINI VE BU SAYEDE DE BÖLGEDEKİ İSTİHDAMI ARTTIRMAK İSTİYORUZ

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’da, Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çelik’e dönerek, “Sizi Türkiye'nin en çok vergi veren 17 ili olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diyerek konuşmasına başladı. 

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Bir çocuk doğmadan önce o çocuğun geleceğini çok iyi planlanması gerekiyor. Doğduktan sonra bunun nasıl yapılacağı, ne kadar iyi bir eğitim alacağı, gelir ve geleceğinin çok güzel planlanması gerekiyor. Zonguldak şu anda ihracat çocuğunu doğurmak üzere. Ankara'ya bağlı olan demiryollarımız yenilenmek üzere bu şekilde demiryolundaki ticaret hacmimiz ve hareketliliği de canlanmış olacak, hava yolu konusunda ise KİT komisyonun da yaptığımız toplantıda konuyu ısrarla takip ederek seri toplantı ve görüşmeler yaparak şu anda hava meydanımızın iç hat seferlerinin açılmasına yönelik önünde bulunan birçok engeli kaldırmış durumdayız. Birkaç hazırlık daha yapmak gerekiyor ve konuyu takip ediyoruz. Bu çalışmalar sonunda mutlu sona ulaşacağız ve iç ve dış seferlerimiz açılacak. Havayolumuzu hayatımıza kazandırmak demek bir Eximbank yatırımının daha Zonguldak getirmek demektir ama nasıl, bizler sizlerden ihracata yönelik olarak bunca yıl Zonguldak'taki bir coğrafyada ve Batı Karadeniz gibi yani zorlu bir coğrafyada iş insanı olarak emek veren, üretim yapan, çalışan ve tüm zorluklara göğüs geren ve ayakta duran iş insanlarımıza kredi istiyoruz. Yani hazineden Eximbank’a yada başka fonlardan sağlanan imkanları Zonguldak, Düzce, Bolu, Kastamonu, Bartın ve Karabük'te ki insanların kullanmasını, bu sayede de bölgedeki istihdamı arttırmak istiyoruz. Ama aynı zamanda bir bunun altyapısını da şu anda hala burada oluşturarak özellikle hava yolu ile birlikte tekrar bir beyin göçünü Zonguldak a getirmeyi planlıyoruz. Doktorlar, akademisyenler, turistler, iş adamları acenteler. 

Filyos limanı biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olacak. Karadeniz'in en büyük limanı olacak. Tabii ki Karadeniz'e komşusu olan ülkeler içinde en büyük limanlardan biri olacak. Bu noktada bunun da hayata geçmesiyle birlikte Filyos bir ihracat merkez olarak bir cazibe noktası olacaktır. Konuşmamın başında belirttiğim gibi çocuğun geleceğinin planlanması için çocuğun dolmasını beklemeye bize artık gerek yok. Çünkü çocuk 8 aylık oldu ve zaman dolmak üzere ve tüm bu hatlar, bağlantılar, güzergahlar, noktalar, yatırımlar ve iş insanları hepsi bir arada, ticaret ve sanayi odaları bir arada ve halkımıza büyük bir beklenti içerisinde ve dolayısıyla Bu 8 ayda artık Eximbank’ın Zonguldak'ta bir şube açmasını istiyoruz. Zonguldak merkezde ve bu bölgeye hizmet vermeye başlamasını istiyoruz” dedi.

ÇELİK: EXİMBANK ŞUBESİ AÇMAYI PLANLIYORUZ

Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çelik’te katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde kurum olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Çelik konuşmasında Zonguldak’a şube açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

(HABER-ERCAN DEMİR)


Editör: Haber Merkezi