Demir Medya tesislerini ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz,Kanal Z'nin canlı yayın konuğu oldu.Vali Tutulmaz,Murat Altay'ın sunduğu "Güne Merhaba" programında soruları yanıtladı.

"ZONGULDAK'I VE HALKINI İYİ TANIDIM"

Zonguldak'ı ve halkını kısa sürede benimsediğini vurgulayan Vali Tutulmaz,"Bizim idareciliğimizin en büyük özelliği kısa sürede tanıma ve benimseme şeklidir. Benimsemesek zaten yaptığımız işten zevk alamayız. Zonguldak’a geldiğimiz haftadan itibaren Zonguldaklı olarak kabul edilerek, halkımızın bu yöndeki teveccühüyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Zonguldak’ta gitmediğimiz sokak yok"dedi.

"KURALA UYALIM MAVİYE DÖNELİM"

Zonguldak'ın Covid-19'la mücadelesini anlatan Vali Mustafa Tutulmaz,"Zonguldak Türkiye’nin gündemine oturdu.Uzun süre büyükşehirlerle anılır şekle geldi. Halkımızın kurallara uymasıyla yaz sezonunu Kurban Bayramına kadar iyi geçirdik bir ikili vakalara düştük. Fakat ilave tedbirlerimizle Cumhurbaşkanımızın kararlarıyla yeniden Şubat ayı içerisinde 30’lu rakamlara düştü. Son iki üç gündür vaka artışı devam ediyor. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bizler ne kadar kurala uyarsak vakalar da düşecek. Vatandaşlarımızı suçlamak istemiyorum gördüğüm kadarıyla maskesiz çıkan yok ancak aile içi görüşmeler son dönemde çok arttırdı.Cenazeye taziyeye gitmek ve benzeri  ilişkiler vaka arttırışını tetikliyor.

Mutasyonlu virüs ağırlıklı olarak Türkiye'de yüzde 75 oranında şehrimizde de yayılım sürüyor.Kalabalık ortamlardan uzaklaşır ve kurallara uyarsak maviye doğru yol alırız. Eğer bunlar olmazsa kırmızı olarak kalırız. İl olarak 46. sıradayız. Bizden daha kötü olan 45 vilayet var. Bizim gönlümüz ilk 3’te olmaktadır."dedi.

"BASIN CAMİAMIZ AŞILARINI OLMASI LAZIM"

Aşıda basına öncelik tanındığını belirten vali Mustafa Tutulmaz,"En kısa zamanda tüm basın camiamızın aşılarını olması lazım. Aşılar görüldüğü kadarıyla önemli oranda pandemide etkili. Şu anda hastanedeki rakamlarıda görüyoruz. Eylül, Ekim, Kasım oranları karşılaştırdığımızda hastanemizde aynı sayıda vaka olduğunda iki, üç katı yatış oluyordu.Randevu almasını bilemeyen vatandaşlarımız da aile hekimlerinden alabilirler."dedi.

"SEVGİ DİLİNDEN BİR ŞEY KAYBETMEYİZ"

Gününü basına ayırdığının altını çizen Vali Tutulmaz,"Bir yerle ilgili izlenimi ilk önce basının gözüyle izliyoruz. Tayinim çıkınca yarım saat 45 dakika yerel basın taraması yaptım.Yerel basından çok büyük mutsuzluk var meseleye hep olumsuzluk yönüyle bakıyor.Basına toplantımızda sevgi dilimizi konuşalım dedim. Bu dilden hiçbir şey kaybetmeyiz. Sevgi dili çok şey kazandırır. Olumlu tarafından bakalım olaylara.Gelişmiş toplumların en büyük özelliği kurala uyma kültürünün olmasıdır.Buraya gelecek yatırımlarla mevcut yatırımları vatandaşa daha iyi anlatmamız gerekiyor"dedi.

"ZONGULDAK'I HAK ETTİĞİ YERE GETİRMELİYİZ"

Zonguldak paydasında herkesin buluşmasını isteyen Vali Mustafa Tutulmaz,"Zonguldak’ı hak ettiği yere birlikte getireceğiz.Zonguldak ülkemiz için önemli katkılarda bulunmuş bir şehrimiz.Gerek küreselleşmenin etkisiyle kömürün eskisi kadar kolay çıkarılmamasıyla Zonguldak dibe vurmuş. Zonguldak’ın potansiyeli var zihniyet değişikliğine ihtiyacı var. Filyos Projesi ve diğer alanlar,Çaycuma bölgesi, devletin ve özel sektörün desteğiyle hızlı bir şekilde eski Zonguldak’ı yeniden yukarıya çıkaracağız."dedi.

Editör: Haber Merkezi