ZONGULDAKLI KADIN GİRİŞİMCİLER "TÜRKİYE GİRİŞİMCİ KADIN BULUŞMASI" ETKİNLİĞİNE KATILDI

TOBB Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Ticaret Bakanlığının organize ettiği  TOBB ve TESK ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Girişimci Kadın Buluşması etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in de katılımıyla İstanbul Lütfi Kırdar Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye Girişimci Kadın Buluşmasına, TOBB Zonguldak İl Kadın Girişimciler  Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nurcan Abay, Başkan Yardımcısı Pınar Yazıcı, Üyeler  Ayşen Orhan,  Lütfiye Zilan Cenk, Nilay Yıldız Pertev katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, kadın girişimcilerin ekonomi açısından önemine vurgu yaptı. Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hanımefendinin, kadınlar konusundaki hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz. Sayın Emine Erdoğan hanımefendi, kadınların olmadığı bir siyaset, ekonomi, bürokrasi eksik kalır diyerek, bize ilham veriyor. Bu güzel vizyonu için, kendilerine şükranlarımızı sunuyorum. Öte yandan, ticaretin başında da, bir kadın Bakanımız var. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan aynı zamanda başarılı biri girişimci ve saygın bir iş kadını. Sayın Bakanımızla da ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise konuşmasında bugün dünyanın her zamankinden daha çok kadın gücüne ihtiyacı olduğunu belirterek, "Dünyanın karşı karşıya olduğu çevre sorunları, insani ve moral değerler krizi, hep kadınların çözüm üretebileceği konular. Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma hedefimiz de, kadınlarımızın ekonomiye katılmasına bağlı. Hulasa, dünya, kadın ruhuyla yeniden tasarlanmayı bekliyor." dedi. Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadın gücünün bir manifestosu niteliğinde, girişimci kadınlarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Eskiden, çalışma hayatında sayıca az olan kadınlar için kurdukları gelecek hayalinin sayılarının artması olduğunu ifade eden Erdoğan, bugün, bu hayalin meyvelerini topladıklarını, bereketli bir hasat döneminde olduklarını söyledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konuşmasında, "Kadınlarımızı, kadın girişimcilerimizi ihracatçı yapmak için onların finansman desteğine ihtiyacı var. Biz bunu teminen, Eximbank da burada, QNB Finansbank ile beraber kadın girişimcilerimiz, kadın ihracatçılarımız için, yeni bir finansman paketi açıklayacağız. Bu kredi, yüzde 51'i kadın olan şirketlerimize, firmalarımıza, ihracat kaydıyla verilecek ve toplamda 200 milyon dolar, ilaveten 100 milyon TL" ifadesini kullandı.

Pekcan, yeni uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:  "Günün asıl müjdesine geliyorum. Kadınlarımızı, kadın girişimcilerimizi ihracatçı yapmak için onların finansman desteğine ihtiyacı var. Biz bunu teminen, Eximbank da burada, QNB Finansbank ile beraber kadın girişimcilerimiz, kadın ihracatçılarımız için, yeni bir finansman paketi açıklayacağız. Bugün saygıdeğer hanımefendinin himayelerinde, onun huzurunda genel müdürlerimiz bu imzayı atacak. Bu kredi, yüzde 51'i kadın olan şirketlerimize, firmalarımıza, ihracat kaydıyla verilecek ve toplamda 200 milyon dolar, ilaveten 100 milyon TL. Kadının ekonomik olarak güçlenmesi demek, toplumsal refahın kesin olması demek. " 

Toplantı çerçevesinde söz konusu açıklamanın hayata geçmesini sağlayacak imzalar, QNB Finansbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım tarafından atıldı.

Türkiye Girişimci Kadın Buluşması hakkında açıklama yapan Başkan Nurcan Abay, toplantının çok faydalı olduğunu, kadın girişimcilerin desteklenmesi, yeni kadın girişimcilerin ilimize kazandırılması, kadın girişimcilerin finansmana erişimlerinin  kolaylaştırılması yönündeki çalışmalara devam edeceklerini. TOBB Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı olarak, bizleri destekleyen, yol gösteren, etkinliklerimizde her zaman yanımızda olan, Koordinatör Odamız Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine ve Yönetim Kurulu Başkanımız Metin Demir’e çok teşekkür ediyorum dedi. 

Editör: Haber Merkezi