Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında 10 bin maden çalışanına “Geniş Kapsamlı İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verme çalışmalarına devam ediyor. MİSGEP kapsamında yürütülen projede ”Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Semineri” etkinliği düzenleniyor. Bu kapsamda oynanan “Güven Usta İle Vardiya Öyküleri” tiyatro oyunu ülkedeki maden ocaklarını geziyor.

MİSGEP, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından iş sağlığı ve güvenliği özelinde çok tehlikeli sınıfta yer alan maden işyerlerine yönelik yürütülen bir projedir. Avrupa Birliği tarafından bugüne dek iş sağlığı ve güvenliği alanında verilen en büyük finansal kaynak bu projeye sağlanmıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu bu projede, KOBİ niteliğinde yeraltı kömür ve metal madenlerine, iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerine ve arama kurtarma eğitimlerine yönelik finansal destek sağlanmaktadır.

Proje kapsamında Zonguldaklı madenciler için de planlamalar başladı. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Geniş Kapsamlı İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi için Zonguldaklı rodövanslı saha işletme sahipleri Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bir araya geldi. 17 işletme sahibinin katılım sağladığı toplantıda gerçekleşecek olan eğitimler için talepler dinlendi, zaman konusunda seçenekler değerlendirildi. MİSGEP İnteraktif eğitimleri için turne sahnesi Zonguldak’ta dört gün kalacak.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir “ İlimizin lokomotif sektörü olan madencilik sektörüne yönelik olarak son derece profesyonelce hazırlanmış olan “MİSGEP Madende” mottosu ile hazırlanan ve MİSGEB interaktif eğitimleri turne sahnesinde sunulacak olan eğitimlere tüm maden çalışanlarımızın katılmasını bekliyoruz. Etkinliğe katılan maden çalışanlarına çeşitli promosyon malzemeleri dağıtılacak, yiyecek ve içecek ikram edilecek” dedi.

HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi