Mesut Özil, Diriliş Ertuğrul'lu mesajıyla son noktayı koydu!

Türk kökenli Alman Milli Futbolcu Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber aynı karede yer aldıkları fotoğrafın ardından Alman Basını tarafından ağır eleştirilerin odağı haline gelmişti. Bu eleştirilerin sonrasında Arsenal'in yıldız futbolcusu Mesut Özil, kişisel Instagram hesabının hikaye bölümünden, TRT1 ekranlarında yayınlanan Türk televizyon tarihinin en güçlü projelerinden Diriliş Ertuğrul dizisinin efsane sahnelerinden birini paylaşarak maruz kaldığı sert eleştirilere son noktayı koydu. Futbol kariyerinde önemli başarılara imza atarak uluslararası çapta geniş kitlelere adını duyuran futbolcu Mesut Özil'in sosyal medya platformu aracılığıyla Diriliş Ertuğrul sahnesi eşliğinde paylaştığı o açıklamalar...

TÜRK'E PUSU KURULMAZ, TÜRK’TEN İNTİKAM ALINMAZ, TÜRK'E CEZA KESİLMEZ!

Mesut Özil'in kişisel Instagram hesabının hikayeler bölümünden Diriliş Ertuğrul dizisinin efsane sahnelerinden birini paylaştı. Mesut Özil paylaştığı Diriliş Ertuğrul bölümünde Ertuğrul Bey otağında beylere gerçekleştirdiği konuşmada; "Türk'e pusu kurulmaz, Türk'ten intikam alınmaz, Türk'e ceza kesilmez. Tüm düşmalarımız bilecek ki bu topraklarda ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecektir. Tüm cihan bilecek ki bu topraklarda ilahi nizam heryere yayılacak" şeklinde ifadelere yer verdi.

mesut özil

MESUT ÖZİL KİMDİR?

Türk kökenli Alman Milli Futbolcu Mesut Özil 15 Ekim 1988’de Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde hayata gözlerini açtı. Orta saha oyuncusu olan Mesut Özil’in annesinin adı Gülizar, babasının adı ise Mustafa’dır. Arsenal'in yıldız futbolcusu Mesut Özil’in ailesi kendisi doğmadan evvel 1970’li tarihlerde Zonguldak’ın Devrek ilçesinin Hışıroğlu köyünden Almanya’ya taşınmıştır.  Almanya A Milli Takımı’nın ve deWerder Bremen’in formasını giymekte olan Mesut Özil, futbolla çok genç yaşlarda tanıştı. 2010 ytarihinde FIFA Dünya Kupası’nda üçüncü olarak kadroda yer alan Özil, ayrıca bu turnavadaki başarılı futbolu ile Altın Top Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

mesut

1995 ve 1998 tarihleri arasında Westfalia 04,

1998–1999 yılları arasında Schalke-Nord,

2000–2005yılları arasında Rot-Weiss Essen formalarını giymiştir.

2005 yılında Schalke 04’ün gençler takımına transfer olan Mesut Özil, Schalke 04’ün gençler takımında bir yıl kadar top koşturduktan sonra, 2006 yılında Schalke’nin A Takımı’na girmeyi başardı. 2010 yılındaFIFA Dünya Kupası’nda üçüncü olan kadroda yer alan Özil, ayrıca bu turnavadaki başarılı futbolu ile Altın Top Ödülü’ne aday gösterilmiştir. Mesut Özil, Schalke 04’ün gençler takımında top koşturduğu iki yıl içerisinde 30 lig maçında forma giymiştir.

mesut

Editör: Haber Merkezi